„Tai net ne kova už išlikimą, tai savižudybės misija.“ Kas vyksta kairiajame Dniepro krante  ()

Dnieprą kirtę kariai ir jūrų pėstininkai puolimą apibūdino kaip žiaurų ir bergždžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bandymai įsitvirtinti kairiajame Dniepro krante ir išlaikyti placdarmą Krynkuose yra „savižudybės misija“. Apie tai rašo „New York Times“, remdamasi ukrainiečių kariais, kurie reiškia susirūpinimą dėl didelių nuostolių ir pernelyg optimistiškų pareigūnų pareiškimų.

Anot leidinio, Dnieprą kirtę kariai ir jūrų pėstininkai puolimą apibūdino kaip žiaurų ir bergždžią, nes Ukrainos kariai puolimo metu buvo numušti upės pakrantėje arba vandenyje, net nepasiekę kito kranto.

Sąlygos tokios sunkios, pastebi kovotojai, kad daugumoje vietų nėra kur išsikasti apkasų. Pirmieji privažiavimai dažniausiai būna pelkėtos salos arba pievos, virtusios purvo pelkėmis, ir bombų krateriai, užpildyti vandeniu.

Įnirtingiausios kautynės vyko Krynkų kaime, esančiame rytiniame upės krante, 20 mylių aukštyn nuo Chersono, kur Ukrainos kariai užėmė siaurą namų juostą – vienintelę vietą, kur pavyko įsitvirtinti.

 

Nors Ukrainos užsienio reikalų ministerija neseniai paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kairiajame krante sukūrė keletą placdarmų, jūrų pėstininkai ir kariai NYT teigia, kad ši informacija yra perdėta.

„Pozicijų nėra. Nėra tokio dalyko kaip stebėjimo taškas ar pozicija. Ten neįmanoma įsitvirtinti. Įrangos ten perkelti neįmanoma“, – sakė vienas iš leidinio pašnekovų. „Tai net ne kova už išlikimą, tai savižudybės misija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(19)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: