„Apple“ rengia „iPad“ ir „iPhone“ atnaujinimus  (9)

Bendrovė „Apple“ dar šiemet arba vėliausiai iki kitų metų pradžios ketina pateikti rinkai atnaujintą savo planšetinio kompiuterio „iPad“ modelį, skelbia „AppleInsider.com“. Pasikeitimai palies ir „iPhone“ telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„AppleInsider.com“ šaltinių teigimu, šiuo metu testuojamas naujas „iPad“ modelis su priekinėje korpuso dalyje integruota vaizdo kamera ir nauja „FaceTime“ videokonferencijų funkcija.

Kadangi prototipo bandymai yra gana toli pažengę, esą neatmestina tikimybė, kad šis kompiuteris gali būti pristatytas dar iki vadinamojo „Juodojo penktadienio“ – lapkričio 26 dienos. Tą dieną JAV prasideda kalėdinės prekybos sezonas.

Jei „iPad“ atnaujinimai buvo planuoti, kiek kitokia situacija su „iPhone“ telefonais – čia pokyčiai ateina dėl rinkos pokyčių. Pranešama, jog penktos kartos „Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 5“ naudos kito gamintojo – bendrovės „Qualcomm“ – mikroschemas. Apie tai rašo „DigiTimes.com“.

Visi iki šiol „Apple“ pristatyti „iPhone“ modeliai turėjo bendrovės „Infineon“ pagamintas mikroschemas. Rugpjūčio pabaigoje paaiškėjo, kad „Infineon“ mobiliesiems telefonams ir kitiems nešiojamiesiems įrenginiams skirtų mikroschemų gamybos verslą nusprendė parduoti bendrovei „Intel“. Manoma, kad būtent dėl to „Apple“ nutarė pakeisti mikroschemų savo telefonams tiekėją, nors „Intel“ ir pažadėjo vykdyti visas su „Infineon“ klientais sudarytas sutartis.

Taip pat skelbiama, kad naujos kartos „iPhone“ telefonus surinkinės vien tik „Foxconn Electronics“. Anksčiau buvo skelbiama, kad tai darys ir bendrovė „Pegatron Technology“, tačiau jai ir „Apple“ esą nepavyko susiderėti, teigiama pranešime.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: