„Intel“ atskleidė „Sandy Bridge“ architektūros ypatumus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sa 2010-09-15 14:06
Na čia tik paskutiniem Intel kvailiam galima prastūmti tokias „inovativias“ idėjas. Maždaug sukišo GPU ir CPU lista po vienu skydeliu, skelbiasi taip, kad čia vos ne sugebėjo integruoti GPU į patį CPU lustą, kaip kad padarė AMD su savo sprendimu. Skirtumas tas, kad AMD yra vienas lustas, o ne du lustai kaip pas Intel. Jų stebuklingasis turbo boost, tai tas pats kas jau kiek metų naudojamas, tik šiek tiek patobulintas „Intel Speedstep“ ar „AMD PowerNow“. Čia maždaug tas pats kas perdažyti raudoną obuolį į geltoną spalvą ir sakyti, kad aš sukėliau skonio revoliuciją.
Patriotas 2010-09-15 15:14
Ne visai taip yra. AMD tas APU kolkas vos ne popieryje, kaip Intel jau kuri laika pardavineja GPU + CPU dvilustej sistemoje vienoje platformoje su nehalem/westmere ir netrukus isleis sandy bridge su realizavimu vienam luste. AMD performance kategorijos APU iseis prei geriausiu noru 2011 Q1 ir tai vis dar bus LIano, t.y., x86 strukturos bus is K10 aka Phenom2, ko pasekoje su HD56XX integruota logika i LIano APU nors ir bus pasiekta pacio GPU ausktas nasumas, taciau x86 dedamoji bus absoliuciai pasenus, kas is esmes reiskia kad LIano nebus nieko gero, iskyrus tai, kad tures pakankamai galinga integruota grafini posistemi. APU su Bulldozer atitinkamai iseis dar veliau. Reziume: intel integruotas GPU yra silpnesnis, bet jis jau yra cia kaip atskiro lusto realizacija ir tuoj apt bus kaip vieno. O AMD kolkas nieko nera ir kada konkreciai bus dar realiai nelabai aisku.
Sa 2010-09-15 20:26
AMD APU procesoriai išeina sekančių metų pradžioj, tai kur tas popierius? Sandy Bridge dar neišėjus taip pat. Iki sekančių metų liko vos keli mėnesiai. O prie ko čia tuos APU ir Bulldozer kiši kuris irgi kitų metų pradžioj išeina , tai nesuprantu. Kalba tai ėjo visai ne apie tai. Eik teksto suvokimo mokintis. Koks skirtumas kokia platforma procesoriaus, jeigu žiūrime rezultatą? Llano APU bus kirtis Atom procesoriam, o ne kažkam iš stipresnės klasės. Tad mažiau kalbėk apie tai ko nesupranti. 8)
Patriotas 2010-09-15 21:20
Tu bent pats jauti, kad visiskai nusisneki? Prie to, kad performance kategorijos APU lustuose Bulldozeris keis K10 architektura snekant apie CPU dedamaja. Liano, kaip minejau bus paremta HD56XX + K10 (Phenom2), kas reiskia, kad iskyrus nasu GPU, CPU dedamoji pas LIano bus akmens amziaus architekturos, ir kur tas GPU nebus panaudojamas, sie APU bus intelio SB modeliu tiesiog nukilinti. Kazkas tikrai idomaus bus tada ir tik tada, kai pasirodys APU su Bulldozer, kurie iseis gerokai po to, kai pasirodys patys Bulldozer CPU. nepaisant siu faktoriu, AMD vienintelis galingas ginklas APU srityje, ar tarkime, GPU+CPU lustu srityje, yra tik galingi Radeon GPU, kurie yra daug pazangesni uz Intelio integralus. Apie "inovacijas" geriau is vis patyletum. Sprendziant is preliminariu spartos rezultatu, net Bulldozer nesugebes AMD'ui grazinti spartos karunos, nekalbant apie tai, kas per monstras bus LGA2011 platforma. Todel, gal tu pats pasimokyk biski, po to sapaliok savo fantazijas. PS. Sakydamas "CPU dedamoji", turiu omenyje vieno lusto dali grandynu, reprezentuojanciu x86 branduolius. Kaip zinia AMD APU tai nera tiesiog GPU+CPU, architektura yra kiek sudetignesne, joje x86 branduoliai apjungiami su SIMD masyvais, tad ten siek kiek kitaip nei GPU+CPU, bet ta as zinau ir turejau omenyje. Cia kad nebutu vel kokio lempinio prisikabinimo prie zodziu.
Metanabol 2010-09-15 23:05
Bet pripažinkit, labai daug procentų viso procesorių "tobulėjimo" atsimuša į pinigus... Jeigu nebūtų tiek daug egoistų, jau senai nebeskaičiuotumėm tu MHz, GB, TB ir t.t.
Patriotas 2010-09-15 23:13
As to neneigiu, ir net pritariu. Apskritai neturejau tikslo sukelti AMD vs. Intel flame'o, pats naudoju AMD beje. Tiesiog reikia diskutuoti normaliai, neiskreipiant faktu nei vienai, nei kitai pusiai i "palanke puse". Jeigu butu viskas del idejos, arba bent daugiau idejos, jau sedetume su anglies nanotranzistoriais gristu kompiuteriu.