„Ruošiame staigmenas. „Sea Baby“ pasiruošęs. Kažkur ir Krymo tiltas laukia...“ Ką 2024 metams ruošia SBU  (1)

Rusų okupantų 2024 metais laukia daug netikėtumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantų 2024 metais laukia daug netikėtumų, kurių pasekmes jie pajus tiek okupuotose Ukrainos teritorijose, tiek užnugaryje. Tai interviu „Politico“ pareiškė SBU vadovas Vasilijus Maliukas.

Pažymima, kad Ukrainos specialiosios tarnybos ketina suaktyvinti žvalgybos operacijas ir smogti Rusijos teritorijoms. Tai turėtų dar labiau priartinti karą prie Kremliaus.

„Negalime atskleisti savo planų. Jie turi išlikti šokiruojantys priešui. Ruošiame staigmenas. Okupantai turi suprasti, kad pasislėpti nepavyks. Visur juos rasime. Nuolat ieškome naujų sprendimų. Taigi bavovna degs ir toliau“, – sakė Maliukas.

Okupuotose teritorijose, kaip užsiminė SBU vadovas, nukentės logistikos objektai, taip pat kariniai objektai.

Medžiagoje atskirai pažymima, kad SBU žygdarbiai kelia ukrainiečių moralę karo sąlygomis, o svarbiausia – daro žalą priešo kovinėms galimybėms. Smūgiai yra skirti tam, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos patirtų kuo daugiau nuostolių.

Mes smeigiame priešui adata tiesiai į širdį. Kiekviena mūsų specialioji operacija siekia konkretaus tikslo ir duoda savo rezultatą. Visa tai kartu apsunkina Rusijos Federacijos galimybes kariauti ir priartina mūsų pergalę“, – sakė Maliukas.

Be to, viena iš veiklos sričių bus Krymas ir Juodoji jūra. SBU ketina ten plėtoti tolesnę veiklą. Dronų  „Sea Baby“ pagalba Rusijos Juodosios jūros laivynas palaipsniui išstumiamas iš okupuoto pusiasalio.

 

O taip pat yra Krymo tiltas, kuris po sprogimo 2022 m. tebestovi, bet yra tik iš dalies atidarytas.

„Pagal tarptautinę teisę ir karo taisykles mums tai yra teisėtas taikinys. Ukrainos teisės aktai taip pat leidžia atakuoti šį objektą. Ir mes turime sunaikinti savo priešo logistiką. Visos SBU operacijos, apie kurias girdite, yra išskirtinai mūsų darbas ir mūsų unikalūs techniniai patobulinimai. Šios operacijos tapo įmanomos visų pirma todėl, kad kuriame ir įgyvendiname savo techninius sprendimus“, – sakė Maliukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: