Europoje bus sukurta 365 tūkst. darbo vietų IT specialistams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2010-09-17 17:15
Už tai ir toliau, mieli abiturientai, rinkitės studijuoti teisę ir ekonomiką. Pinigus pasiimsime mes
Cuteless 2010-09-17 17:36
Tai jau taip
Evaldas 2010-09-17 18:13
Smagu, kad pasirinkau studijuot informatika : ))
Bam 2010-09-17 18:29
Jojo, pasirinkau tokia spec tai reiskias jau tos srities asas. Baikit svaigt. Elektronikos fakultete yra tokiu kurie lituoklio rankoj nelaike, tai koks is jo elektornikas?
šakės 2010-09-17 18:39
Tiesa. Kas iš to, kad dirbs paskui darbą, kurio nemėgs? Nei pats laimingas bus, nei geras darbuotojas išeis. Kita vertus, galbūt tai yra geriau, nei jokio darbo
RiMuSaS 2010-09-17 18:40
Maciau as irgi IT specialistu baige keturis kursus O puse is ju dar ir dabar nelabai supranta kas per dalykas yra programavimas ir kaip ten viskas veikia...
Evaldas 2010-09-17 18:56
Na nekalbama apie tuos, kurie nelabai susigaudo ka ismoko.
Kęstutis 2010-09-17 19:01
Kad baigei tai dar neparodo, kad viską supratai ir išmokai, o be to tokius daiktus kaip bakalaurinius nusipirkt laisvai galima.
Karvė 2010-09-17 19:30
Raginam studijuoti ir gilintis į tą sritį (beje labai plačią), o ne pirkti diplomus ar apturėti 4 metų vakarėlį. Niekas neragina studijuoti, jei nemiela. Bet negi pasakysit, kad bent pusė stojančių į ekonomiką ir teisę to nori? Kokie 70% renkasi, nes nesugeba pasirinkti nieko rimto, nes per paskutinius metus mokykloje taip ir neturėjo tam laiko. Jie paprasčiausiai net neskiria pakankamai dėmesio vienam svarbesnių savo gyvenimo pasirinkimui, o vadovaujasi pasenusiais tėvų laikų stereotipais (kurie šiais laikais veikia absoliučiai priešingai). Tokie žmonės niekur niekada nebus reikalingi, nes jie nenori investuoti pastangų ir darbo į savo laimę, nes jie nesugeba prisiimti atsakomybės ir pasirinkti profesiją, bet tikisi, kad kažkas viską ant lėkštutės atneš. Ant lėkštutės atneša retai, todėl lieka 2 variantai: 1) badaujant laukti; 2) nueiti ir pasiimti tą lėkštę pačiam, net jei tai užtruks daug laiko ir pareikalaus didžiulių pastangų ir valios.
Karvė 2010-09-17 19:33
Čia matyt nacionalinis mąstymo brokas, kad į raginimus studijuoti ir gilintis, iškart ieškoma, kaip to išvengt ir apeiti sistemą. Yra ir paprastesnis variantas - kam pirkti diplomus ir vargti, geriau nueit ir pasivogt pinigų - daug paprasčiau.
MarijonasM 2010-09-17 20:35
Man tai ir kvailai atrodo, kai gabūs tiksliesiems mokslams renkasi visokias ekonomikas, teises ar vadybas, kai tokių specialistų ant kiekvieno kampo pilna, tai ir gaunasi firmos su 3 direktoriais 4 vadybininkais ir 2 specialistais, Lietuvai iš to naudos 0.
Evaldas 2010-09-17 20:36
O ir vogt moket reikia : ) Nemokesi-pagaus.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-09-17 20:47
Žinai, tą patį galima pasakyti ir apie IT specialistus, fizikus ir t.t. Jei jau žmogui nesuteikta tiksliųjų mokslų dovana - tai kokio velnio jis turi rinktis tiksliuosius mokslus? A? Kad dabar tai populiaru? Na, aš stojau į teisę ir žinai, ką? To visados norėjau. Pirmą kartą panorėjau būdamas gal 11 ar 12, kai pradėjo rodyti tokį serialą "Elė MakByl" ir nuo to laiko - tai buvo viena mano svajonių (kita archeologija). Beje, darbo biržose stovi, kaip mums išaiškino normalūs dėstytojai ir dekanai, tik tie, kurie visus metus prabimbinėjo, niekur nedalyvavo, mokėsi prastais pažymiais, jų neėmė pratestuoti (na, žinai, laikino darbo) jokios teisės, notarų ar kitos agentūros. Kitaip tariant - lodoriai. Jei tu pakankamai aktyvus, visur dalyvauji - tai ir atsiras tau tos veiklos (teisinės, dar kitos) ir studijų metais (man žadasi nuo III - V kurso, nes tik tad prasidės pats smagumas) bei po studijų. Tereikia būti aktyviam. O, kad šimtai užgulę darbo biržas... Na, čia paradoksas. Paklausk jų, kaip jie gavo diplomus, ir ką jie pasiėmė iš univero (tipo, ko išmoko). Garantuoju, atsakymai privers šypsotis. Sorry, kad prisikabinau, bet tikrai sunervino šitas postas.
nazijew 2010-09-17 21:30
/ daugiau nei pilna... O dėstytojai kalba tai kas jiems naudinga. Manai jei visi tie, darbo biržose stovintys, butu geriau mokesi, tai darbo daugiau atsirastu? Nebent pradėtume taikyti JAV praktiką kai teisiamasi dėl kaimyno kreivo žvilgsnio. Informatikas, fizikas sugeba kurti produktą, pridėtinę vertę. teisininkas tik iš kitų paimti. Realiai jų reikia lietuvoi poros tūkst maksimum, visi kiti yra valstybės siurbelės parazitai, nesvarbu kokiais pažymiais baigė.
kentas 2010-09-17 23:26
jiem tik nuplest pinigus is paprasto zmogaus.....o koki produkta jie sukuria? NIEKO jie studijuoja ,kad tik sakytu: va studijuoju teise, tipo as kietas ir t.t nieko cia gera, mados tik vaikosi ir viskas.....tas pats su verslo vadyba ir ekonomka
namaste 2010-09-18 09:52
Aga, jeigu jau vadybininkas ar teisininkas tai būtinai bus lodorius arba dar koks neišmanėlis. Kas kaip moka tas taip užsidirba sau duonai. Kaip sakoma nenajebios - neprazevios.
KarolisC 2010-09-18 10:09
Man jusu komentarai graudus, jus pagalvokit be tu teisininku bei vadybininku jus tu savo produktu niekur neiskistumet, ir tie teisininkai bei vadybininkai visada buwo reikalingi ir tuo labiau ateityje jie bus dar aktualesni, ypac kai ekonomika atsigaus. Ps. Cia daugelis turbut tie "super programuotojai ir fizikai" kurie tikrai nusimano savo darba... (lol)
stiklas 2010-09-18 10:17
Jo nebukit kvaili eikit mokytis inzinerijas, uzdirbsit bapkiu kruvas va mano draugas baige tai neturi kur ju det.
KarolisC 2010-09-18 10:21
Anot jos, įgyvendinant vadinamąją Europos skaitmeninę darbotvarkę iki 2015 metų bus sukurta per 365 tūkst. darbo vietų IT specialistams. B.Cosgrave teigimu, tai ne tik programuotojai, bet ir kitų sričių (energetikos, projektavimo, sveikatos apsaugos ir t. t.) specialistai, turintys gerus IT įgūdžius. Taigi darbo atsiras ne tik fizikam, programuotojams ir pns.... Taigi ismokit skaityt.... "Cia tiem kas nezino kas yra socialinis mokslas". Socialiniai mokslai: * psichologija - tiria žmogaus sąmonę ir elgesį; * sociologija – žmonių visuomenę ir žmonių santykius joje; * politikos mokslas arba politologija - tiria grupių ir valstybių valdymą; * ekonomika - tiria gamybą ir turto paskirstymą visuomenėje; * komunikacijų mokslas - tiria socialinę komunikaciją (pranešimų srautus visuomenėje).
Masha07 2010-09-18 11:12
Nors tik pirmas kursas, bet džiaugiuosi, kad pasirinkau mokytis IT, nors nusiteikiau, kad bus sunku. Bet verta. Kažkas rašė, jog būtini teisininkai, vadybininkai ir pan. Žinoma,kad reikalingi. Reikalingi visų sričių specialistai, tačiau tam tikras skaičiu, o šiuo metu jų kaip priši**a Taigi, kam dar bestoja į tokias specialybes, jei baigę galės tik maximoj kasose dirbti..