„Numušti pirmieji F-16.“ Rusija tiesiog ūžia. Kas nutiko  ()

Rusijos Federacija pareiškė, kad Ukrainoje „numušė F-16“. Ukrainos oro pajėgos pakomentavo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-27 „Numušti pirmieji F-16.“ Rusija tiesiog ūžia. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Nyderlandų ir Danijos vadovaujama aviacijos koalicija ruošiasi perkelti į Ukrainą naikintuvus, būtent F-16, kuriuos, beje, reikės ir toliau modernizuoti, Rusijos Federacija jau praneša gyventojams apie „F-16 numušimą“ Ukrainoje.

Šią „sensacingą naujieną“ aktyviai platina Rusijos propagandistai, jiems visiškai nerūpi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos šių lėktuvų dar net negavo.

„Manau, kad iki dienos pabaigos jų bus dar daugiau (pranešimų apie „numuštus“ F-16 – red.). O iki metų pabaigos jie „šiuos sunkius metus“ užbaigs, ko gero, bent dviem eskadrilėmis“, – Nacionalinio teletono eteryje informaciją pakomentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas.

Kartu jis pažymėjo, kad iš tiesų tokios žinutės rusus džiugina. Remiantis Rusijos gynybos ministerijos ataskaitomis, per dieną „sunaikinami“ penki Ukrainos lėktuvai.

„Na, apie F-16 jau sklando memai, kad jie juos „rado“ Ukrainoje. Kasdien sulaukiu tokių klausimų iš kolegų: „Na, juk matom rekordą, sakyk, ar jie egzistuoja (Ukrainoje – red.)?“ Žmonės nori tikėti, kad jie yra Ukrainoje. Na, priešas patikėjo, priešas juos jau „naikina“, – pridūrė pranešėjas.

 

Ihnatas taip pat atsakė, ar naikintuvai jau 100 procentų paruošti siuntimui į Ukrainą.

„Neskubinkime įvykių, kaip tai daro priešas. Pasirengimas yra. Esame procese. Be pilotų, mums reikia infrastruktūros ir inžinierių. Apie tai jau daug diskutavome. Mūsų partneriai pasakė, kad yra pasiruošę perduoti. Iki šiol buvo toks pareiškimas“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(275)
(22)
(253)

Komentarai ()

Susijusios žymos: