Zalužnas skelbia pagrindinę savo klaidą. „Tai nesustabdė Rusijos...“  ()

Zalužnas įvardijo savo klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pripažino, kad pastarosiomis dienomis fronte vyko galinga konfrontacija technologijų taikymo lygmeniu.

Prieš kelis mėnesius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas savo partneriams bandė paaiškinti, kad XXI a. karinės operacijos gerokai skiriasi nuo praeities operacijų. Todėl kariuomenei reikia modernesnių technologijų ir atnaujintų mūšio planų. Vakarų partneriai kritikavo jo pareiškimą, tačiau vėliau suprato, kad Ukrainos kariškis buvo teisus.

Apie jis kalbėjo gruodžio 26 d. surengtoje spaudos konferencijoje.

„XXI amžiuje mokslo raida, o kartu ir ginklų bei karinės įrangos tobulinimas neabejotinai ir neišvengiamai lemia ir taikymo taktikos pokyčius“, - komentavo Zalužnas.

Jis įspėjo, kad kiti metai karinėje srityje skirsis nuo 2023-iųjų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau dabar žino pagrindines problemas ir stengiasi veikti efektyviau bei mažinti personalo nuostolius. Tačiau Zalužnas pripažino, kad okupantai šiuo klausimu taip pat neatsilieka.

 

„Pagrindinė mano klaida – maniau, kad toks nuostolių skaičius, kokį mes padarėme, sustabdys bet ką. Bet tik ne Rusiją“, - komentavo Zalužnas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: