Čekijoje uždrausti „Google Street View“ automobiliai  (13)

Čekijos valdžia praėjusį antradienį uždraudė „Google“ talpinti naujas šios Centrinės Europos šalies gatvių nuotraukas savo žemėlapių paslaugos „Street View“ tinklalapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos asmeninių duomenų saugojimo organizacijos (UOOU) atstovės Hanos Stepankovos teigimu, žinyba buvo priversta antrą kartą neišduoti leidimo gatvių fotografavimui „Google“. UOOU atstovai pareiškė, kad tai gali pažeisti vietinius įstatymus. Taip pat pažymima, kad „Google“ gali naudoti iki šios padarytas nuotraukas. Taip pat nekalbama apie „Street View“ serviso uždarymą Čekijoje.

"Mūsų prašymas įregistruoti kompaniją ir suteikti jai teisę daryti Čekijos Respublikos nuotraukas bei jas apdoroti, pritaikant "Street View" paslaugai, nebuvo patenkintas", sako "Google" atstovaujančios viešųjų ryšių kompanijos "Grayling" darbuotojas Simonas Rakosnikas (Simon Rakosnik). "Iš to seka, jog naujos nuotraukos nebus daromos tol, kol šis klausimas nebus suderintas su Čekijos duomenų apsaugos organizacija". Atstovas taip pat pridėjo, jog tikimasi bendrą ir teisiškai priimtiną sutarimą rasti artimiausioje ateityje.

„Street View“ suteikia „Google Maps“ vartotojams galimybę peržiūrėti „Google“ kameromis padarytas miestų gatvių nuotraukas. Šis servisas Čekijoje ir keliose kitose užsienio valstybėse tapo didelio skandalo priežastimi, kai išaiškėjo, jog buvo renkama informacija iš neapsaugotų Wi-Fi tinklų. Japonijos, Graikijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Ispanijos gyventojai skundėsi, jog „Street View“ servisas tokiais pat pažeidžia jų privatumą. Vokietijoje gyventojams taip pat suteikta teisė reikalauti pašalinti iš "Street View" jiems priklausančių objektų nuotraukas dar prieš tai, kol jos bus publikuojamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)