„Greensound Technology“ sukūrė kolonėles iš stiklo (Video)  (9)

Bendrovė „Greensound Technology“ sukūrė neįprastas kolonėles iš stiklo. Teigiama, kad jos ne tik ypač tvirtos, tačiau ir užtikrina aukštos kokybės Hi-Fi garsą, rašo „Technabob“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši 4.1 formato akustinė sistema vadinasi „Serac“. Kiekvienas jos komponentas užtikrina garso sklaidą 360 laipsnių spinduliu. Bendra sistemos garso galia siekia 100W, o atkuriamų garsų dažnis yra nuo 300 Hz iki 15 kHz.

Reikia pažymėti, kad garso sistema ne tik neįprastai atrodo (joje yra ir apšvietimas), bet ir turi neįprastą konstrukciją. Bendrovė „Greensound Technology“ panaudojo užpatentuotą technologiją, pagal kurią garsas generuojamas akustiniuose komponentuose ir sklinda per stiklinį paviršių, o tai, sprendžiant iš oficialių pareiškimų, leidžia pasiekti ypatingą garso kokybę. „Greensound Technology“ turi ir kitą akustinės sistemos variantą – „Floe“, kuri turi belaides komunikacijas ir yra šiek tiek mažesnė už „Serac“. 

Abi garso sistemos kol kas egzistuoja kaip prototipai ir „Greensound Technology“ laukia patento gavimo, todėl „Serac“ ir „Floe“ išleidimo data bei kaina yra nežinomos.

Kadangi garso dažniu vibruoja abi stiklo pusės, garso bangos yra sferinės ir sklinda visomis kryptimis, tarsi apgaubdamos klausytojus. Virpesius kuria pagrinde įmontuotas garso generatorius, o burės forma padeda išgauti įvairių tonų garsus – žemo dažnio garso bangos sklinda nuo apatinės, vidutinio - nuo vidurinės, aukšto – nuo siauresnės viršutinės stiklo lakšto dalies. Trys skylės viršuje yra apskaičiuotos ir išpjautos taip, kad būtų tiksliau išgaunamos aukštos natos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)