"Intel" procesoriuje - galimybė už papildomą mokestį "atrakinti" paslėptas galimybes  (23)

Visai neseniai pasirodęs "Intel Pentium G6951" dviejų branduolių centrinis procesorius atrodė esąs įprastas žemos klasės produktas ir beveik identiškas savo broliui "Pentium G6950", tačiau taip atrodė iki šiol, kol "Intel" neatskleidė savo planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Intel Pentium G6951" yra sukurtas taip, kad palaikytų galimybę "atrakinti" paslėptas papildomas jo galimybes, nusiperkant specialią programinę įrangą iš "Intel". Iš esmės tai reiškia, jog vartotojai iš šios įmonės už 50 JAV dolerių gali nusipirkti programą, kuri G6951 modeliui leis naudotis HT technologija, aktyvuos papildomus keturis procesoriaus kanalus (angl. threads) ir pasiūlys papildomą 1MB L3 spartinančiosios atminties.

Tai nėra ypač patrauklus pasiūlymas, nes pats "Intel Pentium G6951" tekainuoja 100 JAV dolerių, o jo patobulinimo paketas - net 50 JAV dolerių. Tačiau tai gali būti gamintojo testas. Ateityje "Intel" galės specialiai užrakinti procesoriaus galimybes ir procesorių parduoti už mažesnę kainą, o jei vartotojas norės kiek spartesnio procesoriaus, jam nereikės pirkti naujo, o tik nusipirkti atnaujinimo paketą, kuris aktyvuos visas centrinio procesoriaus galimybes.

Žinoma, "Intel" nėra vienintelė kompanija, pritaikiusi tokį techninį sprendimą. Elektroninius lustus gaminančios firmos dažnai klientams parduoda aparatiniu arba programiniu būdu apriboto funkcionalumo mikroschemas. Dažnai pretekstas būna ne komercinis. "Apribotų galimybių mikroschemos dažnai 'užrakinamos', kadangi dalis lusto turi vienokių ar kitokių defektų, tad paprasčiausia juos tiesiog izoliuoti nuo bendros struktūros", sako portalo "Engadget" redaktorius Sean Hollister. "Ši naujoji idėja primena kompiuterinius žaidimus, kurie leidžia naudotis "naujomis" funkcijomis ir turiniu, kai visa tai jau ir taip buvo įrašyta į žaidimo diską".

Preliminariais duomenimis, G6951 pirminė partija kol kas platinama tik kai kuriose Kanados, Nyderlandų, Ispanijos ir JAV regionuose. "Toks sprendimas gali būti naudingas tiems, kas neseniai nusipirko nešiojamą kompiuterį su šiuo procesoriumi, ir suprato, jog jiems visgi reikia šiek tiek daugiau pajėgumo. Aišku, ne visi bus linkę mokėti 50 papildomų dolerių už ekonominio kompiuterio modelio patobulinimą, tad logiška, jog gamintojas nori pažiūrėti, kokia bus rinkos reakcija į tokias produkto naujoves", teigia ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: