„Rusai spąstuose.“ Keletas placdarmų. Kas vyksta  ()

Rusai daug pralaimi. Jie labai greitai praranda įrangą ir personalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis liudininkų užrašais, pasirodė duomenų apie dingusios rusiškos įrangos kiekį. Nuo spalio 10 d., kai prasidėjo aktyvios operacijos Avdijivkos placdarme, rusai prarado 411 technikos vienetų. Tuo tarpu Ukraina tik 30.

„24 kanalo“ eteryje karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas įvertino priešo nuostolius.

Pasak jo, kai Ukrainos informacinėje erdvėje atsiranda skaičiai, kur nuostolių koeficientai yra 1:10, 1:12, stebėtis nereikia. Tai yra tiesa. Rusai daug pralaimi. Jie labai greitai praranda įrangą ir personalą.

„Kodėl yra prasmė išlaikyti tokį placdarmą? Nes ten utilizuojamas Rusijos karinis potencialas, ir labai gerais tempais. Tokie koeficientai neįmanomi puolant“, – pabrėžė Romanas Svitanas.

Jis pažymėjo, kad tokiose srityse kaip Avdijivka turi būti įvykdyta pagrindinė užduotis – sunaikinti priešo armiją. Juk dėl tam tikrų priežasčių, kartais politinių ar informacinių, priešas patenka į „spąstus“ ir negali ištrūkti.

 

„Tai yra, dabar jie kovos Avdijivkoje iki paskutinio ruso“, – aiškino karo ekspertas.

Maždaug taip turėtų būti vykdomos kovinės operacijos. Ypač žiemą, kai labai sunku judėti. Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar turi keletą placdarmų. Tai Avdijivka, Bachmuto kryptis, Kupjansko ir Kreminos kryptys.

„Iš esmės mums padeda orai. Tai teisingas, kompetentingas mūsų generalinio štabo skaičiavimas. Šis Rusijos puolimo potencialas buvo nustumtas atgal į blogiausią metų dalį puolimui - žiemą“, – pridūrė Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(2)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: