Žmogus plasnojančiais sparnais pasiekė skrydžio rekordą (Video)  (8)

Kanadietis Toddas Reichertas seną žmonijos svajonę skraidyti kaip paukščiams verčia tikrove: jo sukurtas ornitopteris – skraidymo aparatas su plasnojančiais sparnais – pasiekė naują skrydžio nuotolio rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toronto universiteto (Kanada) Aerokosminių tyrimų instituto daktaro laipsnio siekiantis inžinerijos studentas Toddas Reichertas pateikė paraišką Tarptautinei aviacijos federacijai (FAI), prašydamas įregistruoti naują ornitopterio skrydžio pasaulio rekordą, pranešė dienraštis „Toronto Star“.

Dalyvaujant FAI atstovams, T. Reicherto ir jo draugų suprojektuotas, pagamintas ir valdomas skraidymo aparatas „Snowbird“, plasnodamas žmogaus raumenų jėga varomais sparnais, pakeltas į orą skrido 19,3 sekundes ir įveikė 142,5 metrų atstumą. Vidutinis ornitopterio skrydžio greitis siekė 25,6 km/h.

„Snowbird“ yra pirmasis tokio pobūdžio skraidymo aparatas, suteikiantis galimybę žmonėms skraidyti kaip paukščiams plasnojant trauką sukuriančiais milžiniško dydžio sparnais, skelbia „Popsci.com“.

Kad galėtų siekti ornitopterio skrydžio nuotolio rekordo, 28 metų T. Reichertas per šią vasarą turėjo numesti apie 9 kilogramus svorio, teigiama pranešime. Jo suprojektuotas ir iš anglies pluošto bei Pietų Amerikoje augančio balzos medžio pagamintas „Snowbird“ sveria vos 47 kilogramus. Nepaisant to, šis skraidymo aparatas turi net 31,5 m ilgio sparnus – vos 1,8 m trumpesnius, nei lėktuvo „Boeing 737“.

T. Reicherto pagamintas ornitopteris skrenda naudodamas žmogaus raumenų jėgą: pilotas sparnais plasnoja mindamas pedalus.

Prisipažinęs, kad naktį prieš pirmąjį rekordo siekiantį skrydį negalėjęs sudėti bluosto, kanadietis žurnalistams pabrėžė, jog žmonės nuo seniausių laikų svajojo skraidyti kaip paukščiai, o dabartinis jo bandymas yra naujausias pirmųjų aviacijos žingsnių pakartojimas.

Pranešama, kad rekordinis „Snowbird“ skrydis įvyko rugpjūčio 2 dieną Didžiųjų ežerų sklandymo klube Totenheme, Ontarijo provincijoje. Jį stebėjo Tarptautinės aviacijos federacijos, registruojančios aeronautikos pasiekimus ir pasaulio rekordus, viceprezidentas. Oficialus prašymas įregistruoti ornitopterio „Snowbird“ pasiektą pasaulio rekordą buvo pateiktas šį mėnesį, tikimasi, kad FAI jį patvirtins spalį, teigiama pranešime.

Šiame vaizdo siužete – rekordinis „Snowbird“ skrydis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (8)