Apsaugota daug miestų, nebeįmanomos desanto operacijos. Ukrainai tereikia vieno dalyko  ()

Ukrainos gynybos kaina ir iššūkiai labai pasikeis priklausomai nuo to, ar Krymas grįš į Ukrainos kontrolę, ar liks Rusijos rankose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymo išlaisvinimas dabar atrodo sunkiai įmanomas. Nors Juodosios jūros laivynas yra praktiškai išstumtas, rusai yra tvirtai suleidę nakus į Ukrainos pusiasalį ir Ukrainos pajėgos prie jo neartėja. Bet kas jei pavyktų jį išlaisvinti?

Krymo deokupacija pašalintų tiesioginę grėsmę Chersonui, Mykolajivui ir Odesai, taip pat drastiškai sumažintų grėsmę Melitopoliui, teigiama JAV karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Jei Ukraina išlaisvinstų Krymo pusiasalį, Mariupolis liktų vieninteliu dideliu fronto miestu pietų Ukrainoje. Tai drastiškai sumažintų gynybos zonos plotą. Anot analitikų, Krymo išvadavimas taip pat gerokai sumažintų Rusijos desantinių operacijų grėsmę prieš pietvakarinę Ukrainos pakrantę bei Rusijos raketų grėsmę laivams.

 

„Nepagrįstos diskusijos apie Rusijos „istorinę teisę“ į Krymą, kurią pati Rusija 1994 m. pripažino nepriklausomos Ukrainos dalimi, užgožia dideles karines ir finansines išlaidas, kurias Ukraina ir jos rėmėjai turės mokėti tol, kol Rusija išlaikys okupuotą pusiasalį“ teigiama ISW ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(50)
(6)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: