Pristatytas trijų branduolių procesorius telefonams  (0)

JAV bendrovė „Marvell“ pristatė pirmąjį pasaulyje išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams skirtą procesorių su 3 branduoliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Armada 628“ pavadinto lusto taktinis dažnis – 1,5 GHz, jis gali iškoduoti erdvinio vaizdo (3D) didelės raiškos (1080p) vaizdo klipus, teigiama bendrovės pranešime. Procesorius remiasi ARM architektūra.

Pasak gamintojų, du „Armada 628“ branduoliai veiks 1,5 GHz, o trečiasis – tik 624 MHz. Pastarasis skirtas naudoti veikiant sumažinto energijos vartojimo režimu.

Tai suteikia galimybę prailginti šį lustą naudojančių įrenginių autonominio veikimo laiką lyginant su kitais 2 branduolių procesoriais. Be to, pasak gamintojų, trečiasis branduolys galės vykdyti įprastines užduotis ir bus atsakingas už visos sistemos valdymą. Jei šis branduolys nepajėgs sparčiai susidoroti su užduotimi, automatiškai bus įjungti 1,5 GHz dažniu veikiančių branduolių skaičiavimo resursai.

„Marvell“ atstovų teigimu, nauji „Armada 628“ naudojantys išmanieji telefonai ir kiti įrenginiai galės rodyti HD vaizdo medžiagą 10 valandų iš eilės, baterijos šiuo atveju nereikės papildomai įkrovinėti. naujieji procesoriai bus suderinami su USB 3.0 jungtimi ir galės veikti su DDR3 darbine atmintimi.

Kada naujieji procesoriai pasieks rinką ir kiek kainuos, kol kas neskelbiama. Bendrovė informavo artimiausiu metu pateiksianti pirmuosius „Armada 628“ procesorius išbandyti įrenginių gamintojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)