Beveik ketvirtadalis studentų „nulaužinėja“ sistemas  (14)

Beveik ketvirtadalis visų universitetų studentų sėkmingai „nulaužinėja“ savo mokslo įstaigų informacines sistemas, skelbia naujas „Tufin Technologies“ tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš visų sėkmingai atlikusių procedūrą tik 40% buvo vyresni nei 18 metų.

Tyrimo metu taip pat išaiškėjo, kad 84% studentų supranta, jog „nulaužimas“ yra nusikaltimas, tačiau 32% taip pat mano, kad šis veiksmas yra „kietas“ ir jaudinantis, o 28% suprato, kad „nulaužti“ IT sistemą yra gana paprasta. 22% prisipažino, jog „nulaužinėjo“ iš smalsumo, 15% – už pinigus.

Dažniausiai yra „nulaužiamos“ „Facebook“ paskyros, 37% visų „nulaužimais“ užsiimančių papasakojo apie savo patirtį gaunant prieigą prie svetimų paskyrų šiame socialiniame tinkle, antroje vietoje yra elektroninis paštas (26%), trečioje – interneto parduotuvių paskyros (10%).

39% „nulaužimo“ atveju naudojami asmeniniai kompiuteriai, 32% – universitetų kompiuteriai, o 23% – interneto kavinių įrenginiai.

„Akivaizdu, kad mes turime protingą naująją kartą, kuri supranta kaip apgauti kompiuterines sistemas – kai kurie tai daro tiesiog savo malonumui, kiti su nusikalstamais motyvais“, - teigia Šaulis Afraimas iš „Tufin Technologies“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)