Prisižaidė. Lietuvos įmonė paskelbta karo rėmėja  (3)

Lietuvos įmonė „Vičiūnų grupė“, „Viči“ prekės ženklo savininkė, įtraukta į Tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, „Vičiūnų grupės“ atstovai pažadėjo, kad įmonė pasitrauks iš Rusijos rinkos, tačiau „Viči“ nestabdo savo objektų Rusijos Federacijoje, ieško naujų darbuotojų ir moka didelius mokesčius į agresorės biudžetą. Tai tapo pagrindu Nacionalinei korupcijos prevencijos agentūrai „Vičiūnų grupę“ įtraukti į Tarptautinį karo rėmėjų sąrašą“, – teigiama pranešime.

„Vičiūnų grupė“ yra pasaulinė maisto produktų gamintoja ir tiekėja. Žinoma, tai - Lietuvos kompanija, įkurta Visvaldo Matijošaičio, Kauno mero. Jis pats asmeniškai žadėjo ištraukti savo verslus ir pinigus iš Putino Rusijos, bet tuo pat metu, kai jis tai sakė, Rusijoje apie tai niekas nieko nebuvo girdėjęs ir gamyklos samdė naujus darbuotojus.

„Dar 2022-ųjų kovą, jau prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Lietuvos grupės vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad bendrovė iš Rusijos rinkos pasitrauks per 3-4 mėnesius“, teigiama pranešime.

 

Dabar - 2024-ieji. Ar pasitraukė? „Vičiūnai“ veiklą Rusijoje vykdo įprastai be jokių apribojimų, sėkmingai gina prekės ženklą Rusijos teisme, toliau samdo darbuotojus savo antrinėms įmonėms, remdama darbo rinką Rusijos Federacijoje“, – pažymėjo Ukrainos Nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra.

(110)
(7)
(103)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: