„Hitachi“ sukūrė serijinei gamybai paruoštą robotą-kroviką (Video)  (4)

Bendrovė „Hitachi“ sukūrė dėžės formos autonominį, automatiškai valdomą robotą-kroviką „Intelligent Carry“. Jis skirtas gabenti krovinius, kurių masė neviršija 100/500/1000 kg (priklausomai nuo modelio). Taip pat paviršiuje, kuriuo judės robotas, neturi būti kliūčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Intelligent Carry“ juda vadovaudamasis programinės įrangos SLAM (Simultaneous Localization and Mapping), ypač tikslaus vokiečių gamybos lazerinio daviklio SICK bei kito „Hokuyo“ bendrovės pagaminto lazerinio daviklio pateikiamais duomenimis.

Vis dėlto „Intelligent Carry“ galimybės yra gana ribotos. „Hitachi“ skelbia, kad optimalus roboto veikimo atstumas yra 30 metrų; maksimalus pirmojo modelio greitis siekia 3,6 km/h, kitų dviejų – 7,2 km/h. Taip pat jau minėtas keliamosios galios apribojimas.

Panašu, jog kompanijos tikslas buvo pristatyti ne kažkuo išskirtinį robotą, o visiškai serijinei gamybai paruošta modelį. „Hitachi“ tikisi, kad iki 2015 metų „Intelligent Carry“ pardavimai atneš 47 milijonus dolerių pelno. Daugiausiai užsakymų tikimasi iš mikroschemų gamintojų, maisto pramonės bei farmacijos sektoriaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)