„Jie prašys Kijevo pagalbos ir apsaugos.“ Rusams bus šokas. Levinas skelbia, ką tyliai ruošia Ukraina (Video)  ()

Ukrainiečių įvykdytas dviejų priešlėktuvinių „Pancir“ likvidavimas Belgorodo srityje rodo pasirengimą naujai karinei operacijai Rusijos Federacijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba (GUR) parodė filmuotą medžiagą apie dviejų priešlėktuvinių sistemų „Pancir-S1“ likvidavimą Belgorodo srityje, Rusijoje. Tai labai nerimą keliantis signalas okupantams. 

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje išsakė Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir karo stebėtojas Yigalas Levinas.

Du rusiškos „Pancir“ buvo sunaikinti naudojant atakos dronus. Sausio 6 dieną žvalgybos pareigūnai paskelbė operacijos vaizdo įrašą.

Levinas priminė, kad anksčiau GUR pranešė apie sėkmingą reidą tame pačiame Belgorodo regione. Žvalgai išvalė kelią, taip pat sunaikino Rusijos ginkluotųjų pajėgų būrio tvirtovę.

Svarbu, anot eksperto, ne tiek reido faktas, kiek tai, kad apie tai oficialiai praneša žvalgyba.

 

„Vėlgi, Ukraina atvirai prisiima atsakomybę už karinių operacijų vykdymą priešiškos valstybės teritorijoje... Galiu manyti, kad dabar regionas yra išvalomas nuo visų rūšių oro gynybos sistemų, kad būtų galima pereiti į kitą etapą“, - mano Levinas.

Anksčiau jis išreiškė nuomonę, kad GUR ketina sukurti savotišką „L/DLR“ analogą Belgorodo srities teritorijoje.  

„Ateityje Rusijos teritorijoje reikia sukurti didelę pilkąją zoną, su nuolatiniais puolimais ir antskrydžiais... Tada reikėtų nemažai pasienio kaimų perduoti, pavyzdžiui, RSK (Rusijos savanorių korpusas) kontrolei, kad ten būtų paskelbta apie Rusijos nacionalinės valstybės sukūrimą... Naujai sukurta valstybė gali prašyti Kijevo pagalbos ir apsaugos“, – scenarijų apibūdino Levinas.

 

Jis perspėjo, kad operacija yra ilgalaikė ir gali trukti ne vienerius metus. Tai leis karą perkelti į Rusijos teritoriją, kad Kremlius nebegalėtų naudoti Ukrainos kaip nesibaigiančios karo zonos. Būtent tokie nestandartiniai žingsniai gali sugriauti visą Rusijos valdžios „žaidimą“, nutraukdami agresiją.

„Maskva ne tik kariauja Ukrainoje, bet ir primeta žaidimo taisykles Kijevui. Šias taisykles reikia ne tik pakeisti, (...), visą šachmatų lentą reikia paversti pragaru“, - pabrėžė Izraelio karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(244)
(3)
(241)

Komentarai ()