Sprendimas priimtas. „Pasaulyje atsiras nauja karinė supergalia“ (Video)  (1)

Tai bus ne tik gynybiniai laivai, bet jie ir turės galimybę pradėti atsakomąjį ar prevencinį smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet turi būti pradėti statyti du dideli karo laivai, kurių pagrindinė užduotis bus apginti salas nuo Kinijos ir Šiaurės Korėjos, o prireikus ir Rusijos balistinių raketų.

Jie labiau patenka į kreiserių kategoriją. Japonijos gynybos ministerija šiam tikslui gavo 373 mlrd. jenų (2,6 mlrd. USD), rašo žurnalistas Marcin Wołoszyk.

Nurodyti laivai bus pastatyti, nes pirminis planas sukurti priešraketinės gynybos sistemą, sudarytą iš dviejų papildomų linijų, baigėsi nesėkme. 

Planuojami karo laivai bus tikrai dideli. Tik dėl politinių sumetimų ir japonų įpročio sumenkinti savo ginkluotųjų pajėgų pajėgumus jie vadinami minininkais, o ne tikrais kreiseriais.

Pavadinimas kol kas neatskleidžiamas, kol kas jie vadinami tiesiog ASEV – „Aegis System Equipped Vessel“ (laivai, aprūpinti „Aegis“ sistema). Jų tūris bus maždaug 12 000 t, ilgis 190 m ir plotis 25 m. Palyginimui, „Maya“ klasės kreiseriai yra 8400 tonų talpos, 170 m ilgio ir 21 m pločio.

Pagrindinė ginkluotė bus 128 vertikalūs raketų paleidimo įrenginiai. Balistinėms raketoms naikinti bus naudojamos SM-3 „Block“ IIA ir SM-6 raketos. Taikymui bus naudojamas „Lockheed Martin“ AN/SPY-7 radaras. Be to, tais pačiais paleidimo įrenginiais galima paleisti sparnuotąsias raketas „Tomahawk“, kurias jau užsakė Japonija.

 

Tai bus ne tik gynybiniai laivai, bet jie ir turės galimybę pradėti atsakomąjį ar prevencinį smūgį. Kiti ginklai bus 127 mm „Mk-45 Mod.4“ universalus pabūklas ir „Type 12“ priešlaivinių raketų paleidimo įrenginiai. Ateityje bus pridėtas galingas lazeris kovai su bepiločių orlaivių būriais.

Kaip ir kitos Vakarų šalys, Japonija susiduria su demografinėmis problemomis, mažu gyventojų skaičiaus augimu ir sparčiu senėjimu. Dėl šios priežasties ypatingas dėmesys buvo skiriamas automatizavimui ir ekipažų skaičiaus mažinimui. Laivas buvo suprojektuotas taip, kad jį valdyti reikia 240 karininkų ir jūreivių, o „Maya“ klasės kreiseriui reikia 300 žmonių. Tai dar svarbiau, nes bus įdiegta dvigubos įgulos sistema, kuri leis bent vienam laivui nuolat būti jūroje ar uoste, pasiruošusiam misijai.

 

Naujausiais vyriausybės skaičiavimais, kiekvienas iš dviejų laivų kainuos 395 mlrd. dolerių. Pirmąjį planuojama pradėti eksploatuoti 2027 m., o kitą – po metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(14)
(142)

Komentarai (1)