„Tai tik pradžia“. Budanovas pažadėjo krachą Krymui. Kas vyksta  ()

Ukrainos žvalgybos vadas Kyrylo Budanovas teigia, kad Ukrainos atakos Kryme stiprės, o Maskvos ekonomika, nepaisant sankcijų, pasirodė stebėtinai atspari.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„2023 metais įvyko pirmasis ukrainiečių įsiveržimas į laikinai okupuotą Krymą“, – prancūzų dienraščiui „Le Monde“ sakė Budanovas. „Ir tai - tik pradžia“.

Ukraina taip pat ne kartą taikėsi į Sevastopolyje esantį Rusijos Juodosios jūros laivyną. „Rusai turėjo skubiai perkelti viską į pietryčius“, – sakė Budanovas ir pridūrė, kad Maskva dabar bando įkurti karinio jūrų laivyno bazę Sakartvelo Abchazijoje.

Jis pripažino, kad Ukrainoje fronto linijos iš esmės buvo įšalusios. „Labai intensyvus dronų naudojimas abiejose pusėse Rusijos ir Ukrainos šturmus verčia neįmanomais“, – sakė jis. „Kitas veiksnys - minų laukų tankis, neturintis precedento nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.“

Jis teigia, kad Rusijos ekonomikos atsparumas jį nustebino - Vakarų sankcijų nepakako, kad priverstų Kremlių pakeisti elgesį. „Rusiškas paradoksas mane nustebino. Visi manė, kad Maskva turi stiprią kariuomenę ir silpną ekonomiką. Pasirodo, yra priešingai“, – sakė Budanovas.

„Ekonomika gal ir silpna, bet šalis nebadauja, toli gražu. Tokiais tempais tai gali trukti gana ilgai“, – sakė jis ir pridūrė, kad sankcijos turėtų būti taikomos pagrindiniams Rusijos ekonomikos sektoriams ir visai finansų sistemai.

 

Nuovargio dėl karo Ukrainoje ženklų gali daugėti, tačiau Budanovas paragino Vakarus ir toliau remti Kyjivą karinėmis priemonėmis. „Tie, kurie mano, kad pavargo nuo Ukrainos, turės patys tvarkytis su rusais, kai jie atvyks okupuoti jų teritorijų“, – sakė jis.

Jis sakė, kad dabar netinkamas laikas derėtis su Rusija. „Derybos prasideda, kai viena ar abi šalys yra suinteresuotos“, – sakė jis. „To dar nėra.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(93)
(1)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: