Planavo eksploataciją tik 2025 metais. Ukrainos „Shadow“ aptiko retą Rusijos elektroninio karo sistemą (Video)  ()

Ukrainoje pirmą kartą buvo sunaikinta Rusijos elektroninio karo sistema „Bylina“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialusis Ukrainos dronų dalinys „Shadow“ aptiko vieną naujausių Rusijos elektroninio karo sistemų – „Bylina RB-109A“.

Sėkmingų Ukrainos gynėjų veiksmų dėka buvo sunaikinta moderni įsibrovėlių technika.

Pažymėtina, kad Ukrainos gynybos pajėgos pirmą kartą sunaikino „Bylina RB-109A“.

Rusija planavo kompleksą pradėti eksploatuoti tik 2025 metais, tačiau beprotiški okupantų nuostoliai dėl įrangos akivaizdžiai pakeitė situaciją.

„Shadow“ dalinio kariai bepiločiu orlaiviu pataikė į modernią elektroninio karo sistemą „Bylina“. Po smūgio įranga pradėjo degti, vėliau ugnis apėmė vis didesnį plotą. Dėl to naujausias rusų kompleksas sudegė iki pelenų.

Beje, netoliese buvusiame blindaže buvo ir „Bylinos“ įgula. Ukrainos gynėjai pažymėjo, kad įraše jų nematyti, tačiau kariškiai įsitikinę, kad įsibrovėliai toje slėptuvėje liko amžiams.

 

„Bylina RB-109A“ – rusiška automatizuota elektroninės karo įrangos valdymo sistema. Sistema naudoja (arba kada nors bus sukurta) „dirbtinio intelekto galimybes, pagrįstas mašininiu mokymusi“, kad nustatytų prioritetus ir slopintų elektroninius signalus.

Sistema analizuoja aplinką iki 100 kilometrų spinduliu ir trukdo didžiausio prioriteto taikiniams. Tikslios informacijos apie komplekso galimybes ir charakteristikas nėra, nes Rusija planavo kompleksą pradėti eksploatuoti ne anksčiau kaip 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(1)
(152)

Komentarai ()

Susijusios žymos: