„Situacija tik blogės. Pasirodė žmonės su „kalašais“ ir „Javelin“.“ Skelbiamas pavojus. Artėja visiškas chaosas  ()

Rusijos visuomenės laukia laikai, palyginti su kuriais 90-ieji atrodys kaip rojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos žurnalistas, politikos analitikas ir vaizdo tinklaraštininkas Maiklas Naki, kurį Maskvos Basmano rajono teismas už akių nuteisė 11 metų kalėjimo, interviu Dmitrijui Gordonui prognozavo siaubingą Rusijos ateitį. Pasak eksperto, gangsterių 90-ieji atrodys kaip gėlytės, rojus ir saugumo salelė, palyginti su tuo, kas laukia ateityje.

„Tiesiogine prasme šimtai tūkstančių rusų išgyveno karą, kuriame jie buvo okupantai, t. y. karą, kuris nėra morališkai pateisinamas, bet karą, kuriame tau liepiama „eik ir žudyk“, „eik ir sudegink kaimo seniūną“, „eik ir išplėšk visą namą“. Šie žmonės grįš į Rusiją su didžiuliu kiekiu ginklų, kurie jau dabar užpildo Rusijos juodąją rinką“, sakė žurnalistas.

Naki priminė, kad Rusijoje jau dabar stebimas nusikalstamumo augimas, nes rusai okupantai, grįžę į visuomenę, žudo sugyventines, praeivius gatvėse, mėto granatas žaidimų aikštelėse ir pan.

Ekspertas taip pat paaiškino, kaip jis nustatė, kad Rusijos rinkoje jau yra daug ginklų. Pasak jo, tai labai lengva atsekti iš teismų nuosprendžių. Pavyzdžiui, yra keli nuosprendžiai, kuriuose teigiama, kad kareivis bandė parduoti ginklus. Iš kainų nesunkiai galima pamatyti, kaip tai plačiai paplitę. Kuo mažesne kaina bandyta parduoti, tuo daugiau ginklų yra rinkoje.

 

„Ten „kalašai“ (Kalašnikovo automatai – red.) buvo parduodami po 15 000 rublių, vadinasi, apyvarta jau milžiniška. Rusijoje nuolat randama žmonių su granatomis, „Javelin“, ir visa tai tik blogės“, prognozavo Naki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(2)
(232)

Komentarai ()

Susijusios žymos: