Robotai mokosi šaudyti iš lanko (Video)  (4)

Italijos Technologijų instituto mokslininkai kuria robotą humanoidą, gebantį šaudyti iš lanko ir mokytis iš padarytų klaidų, pranešė „Wired UK“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis robotas remiasi „iCub“ platforma, teigiama pranešime. Italijos robototechnikos specialistai šaudymą iš lanko pasirinko dėl to, kad tai leidžia derinti roboto motorines funkcijas ir vaizdo apdorojimo sistemą.

Robotas – lankininkas naudoja mokslininkų sukurtą ARCHER (Augmented Reward Chained Regression) algoritmą, analizuojantį vaizdo kameros perduodamą vaizdą ir ankstesnių netaiklių šūvių duomenis. Remiantis šia informacija apskaičiuojama lanko timpos įtempimo jėga, strėlės paleidimo kampas ir skrydžio trajektorija, sakoma pranešime.

Skelbiama, kad pirmoji roboto – lankininko versija pataikė į taikinio centrą iš 3,5 m atstumo tik iš 8 karto. Naujesni roboto modeliai esą galės pataikyti į taikinio vidurį jau po 2 – 3 bandymų.

Iš lanko šaudantis „iCub“ platformos robotas bus pristatytas gruodžio mėnesį JAV vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „Humanoids 2010“.

Šiame vaizdo siužete – iš lanko šaudančio roboto galimybių demonstravimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)