Dėl „Kin“ nesėkmės Balmeris neteko pusės premijos  (14)

„Microsoft“ vadovas Stivas Balmeris neteko pusės kasmetinės premijos dėl kompanijos nesėkmių išmaniųjų telefonų rinkoje, rašo „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso per praėjusius finansinius metus, kurie pasibaigė šių metų birželio 30 dieną, Balmeris gavo 670 tūkstančių dolerių premiją. Tokią pačią sumą sudaro „Microsoft“ vadovo metinė alga. Pažymima, jog maksimalus Balmerio premijos dydis siekia 200% jo metinės algos.

Korporacijos vadovas maksimalios premijos negavo dėl išmaniųjų telefonų „Kin“ nesėkmės. „Microsoft“ juos pristatė šių metų balandį, tačiau jau birželio pabaigoje paaiškėjo, kad bendrovė nebevystys „Kin“. Per pusantro mėnesio JAV buvo parduota mažiau nei 10 tūkstančių jų vienetų, tai yra labai prastas rezultatas.

Taip pat Balmeris kaltinamas „Windows Mobile“ platformos rinkos dalies mažėjimu. „Microsoft“ mobilioji platforma yra penktoji pagal populiarumą pasaulyje po „Symbian“, „BlackBerry“, „Google Android“ ir „iPhone“. Šių metų antrajame ketvirtyje „Windows Mobile“ užėmė 5% rinkos, metus praradusi 9,3%.

Vis dėl to, jei nevertinti mobilaus padalinio rezultatų, paskutinieji finansiniai metai „Microsoft“ buvo sėkmingi. Bendrovės pajamos buvo rekordiškai didelės – 62,5 milijardo dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)