„Windows XP“ išlieka populiariausia operacine sistema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarijonasM 2010-10-06 15:24
Pagal vieną statistiką linux 5%, pagal šitą 1%, gal kas žinote teisybę?
Metanabol 2010-10-06 15:41
O ji kam nors įdomi?
Tomcat 2010-10-06 15:48
man
wolas 2010-10-06 16:09
5% būna "technologiniuose","informatiškuose" portaluose, o reali statistika 1%. Šiaip būtų įdomu sužinoti slashdot'o statistiką ten gal net aplenktų windows O realiai manau, kad androidas (jei skaičiuojamas kaip linux) turėtų pakelti bendrąją pasaulio statistiką.
wi_lius 2010-10-06 16:18
Kaip sako: yra melas, yra didelis melas ir yra statistika.
AirDog 2010-10-06 16:23
Man patikimai atrodo ši informacija: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
bahuriux 2010-10-06 16:49
Neveltui neoficialiai ir oficialiai sakoma, kad visu laiku geriausia OS yra XP, ta rodo ir naudojimo laikas ir populiarumas. O siaip linuxai labai patinka, del to, kad yra atviro kodo.
Fostil 2010-10-06 17:06
Ir ka tau tai duoda realaus jog ji atviro kodo?
stiklas 2010-10-06 18:26
gali nemokamai but legalas! juk tai musu visu svajone
masius 2010-10-06 19:31
iki world domination Linux'ui trūksta tik DirectX palaikymo ir tada visi žaidėjai pereitų ant jos
simukis 2010-10-06 20:58
DirectX per wine - no Problem! Be to tai ne linuxo o pačio directX'o problema.
infoguru 2010-10-06 22:15
Duoda: 1. Lankstuma. - gali prisitaikyti savo poreikiams. Ypatingai tai aktualu kuriant visokius superkompiuterius ir panašiai. Nepatinka kas nors toje sistemoje - no problem. Parašei kaip tau patinka ir naudoji. Dar ir su kitais pasidalini. 2. Leidžia sutaupyti išlaidų kuriant naują produktą, nes atviras kodas nesurakintas licenzijomis ir patentais visokiais. Štai paimė Google ir patobulino iki Android. Paimė Nokia ir sukūrė MeeGo 3. Didesnis developerių, testuotojų, sistemos tobulintojų skaičius negu komercinėse kontorose - sistema jūk atvira. Žinoma tavo įvestas kodas prieš išleidimą gali būti išbandytas ir jei daugumai patiks - jis bus pritaikytas. Bet tai jau konkrečiai nuo modelio priklauso. 4. Nereikia jokių serial keys, gėnjūinų ar kitokių apsaugų. O ką jie duoda realaus ? Vien galvos skausmą vartotojui. Kol susiranda nulaužtą versiją
technologas 2010-10-06 22:29
1. Na taip, no problem, galima pasirašyti. O kas jei nemoki taisyti kodų? 2. Leidžia sutaupyti, bet kai nėra apmokamų programuotojų kuria bendruomenė, kartais bile kaip. Mikisoftas virina monetą, todėl siekia, kad būtų paprasta, prieinama plačiam žmonių ratui, nori rinkos. 3. Skaičius nemažas, o kaip orientavimasis į žmones? Nemažai daliai tų testuotojų ir tobulintojų nusišvilpt į eilinio vartotojo norus lengvai naudotis, jų pasiūlymas neretai būna $man man . 4. Čia aišku pagrindinis pliusas Tik kad saugyklose ne visas programas rasi. Atviras kodas galbūt neblogai, bet pasaulyje daug neklaužadų programuotojų ir už veikiančias ir daug sugebančias programas jie kažkodėl nori gauti pinigų (ot kokie). O gerų atviro kodo programų nėra taip jau baisiai daug, turiu omeny naudojamų versle.
infoguru 2010-10-06 23:10
1. Nemoki ir netaisai. Taiso tie kas moka. No problem. 2. Čia kur taip parašyta radai ? Ar pats sugalvojai ? Bendruomenėje programuotojų paprastai būna mažuma - daugumoje vartotojai, kurie balsuoja už naujus patobulinimus. 3. Apie atvirą kodą panašu tik girdėjęs esi, kad toks yra. Pačiam turbūt neteko dirbti prie tokių projektų. 4. Prajuokinai. Nėra ir Nežinau 2 skirtingi dalykai. HTC, Superkompiuteriai, Webserveriai - Linux, Apache, PHP, Ruby. Mobilios platformos: Android, MeeGo, WorldPress, OpenERP, MySQL, PostgreSQL, Blender, OpenCart,... dar vardinti ar jau užteks ? Firefox turbūt versle irgi niekas nenaudoja. Nebent turėjai galvoje Mikisoft Based Businesss... tiem tai taip. Jie nenaudoja, nes Mikisoftas jiems draudžia. Jei dirbi Mikisofto kompanijoje tai net namie negali naudoti nieko kito apart Mikisofto produktu Paranojikai ir tiek.
AirDog 2010-10-07 00:22
Esu už atvirą kodą, bet nesu prieš gerus komercinius produktus ir juo labiau nieko neturiu prieš nemokamus kokybiškus produktus. Windows 7 mano manymu yra kokybiškas produktas atitinkantis savo kainą pasaulio rinkoje. (maži atlyginimai Lietuvoje - tai jau atskiras klausimas ir jo čia neketinu aptarinėti). Šiandien, pas mus, Windows 7 Home Premium OEM pakuotės kaina 340 lt. Kompiuterių kainos su šia OS ir be jos skiriasi dar mažiau, apie 300 lt. 300-340 lt nėra brangu, ypač atsižvelgiant į tai, kad produktas perkamas mažiausiai 3 metams, bet kaip parodė Windows XP populiarumas(beje dar ir dabar aukštumoje) - sistema gali gyvuoti ir 10 metų. Su Windows sistema vartotojas gauna visas kasdienio naudojimo programas: Interneto naršyklę + pasiūlymą parsisiųsti bet kurią kitą naršyklę, Multimedijos grotuvą ir Media Centrą, Windows Live paketą - nuotraukų tvarkyklę, paštą, video redaktorių, mesendžerį, O dar ir Office Web Apps + SkyDrive, Na ir be abejo žaidimai + Direct3D, DirectSound, DirectInput ir žinoma OpenGL. Nepamirškim ir puikiai sulietuvintos vartotojo sąsajos ir Pagalbos Centro + nemokama konsultacija ir problemų sprendimas telefonu iš pirmų rankų! Vos nepamiršau paminėti antiviruso - Microsoft Security Essentials (namų vartotojams nemokamas). Apie OS maždaug aišku, tad pakalbėkim apie programas. Microsoft Office - atpoliruotas funkcionalumas ir profesionalus dizainas (Ribbon haterių komentarai nedomina). Viskas lyg ir gražu, bet kasdieniam darbui visų galimybių tikrai nereikia, todėl renkuosi OpenOffice, bet tik dėl kainos. Taip pat yra begalė nemokamų ir atviro kodo programų visiems gyvenimo atvejams ir jų gausos gali pavydėti bet kuri kita platforma. Kabant apie profesionalams skirtas aplikacijas, daug sričių - daug niuansų. Esminė šio mano pasisakymo mintis - tai, kad 300 lt kainuojanti OS kuriai prirašyta begalė nemokamų, atviro kodo ar nebrangių komercinių programų tikrai nėra brangi ir dažnas lietuvis išgali tiek sumokėti. # Nebūti piratu, ar bent jau kiek įmanoma laikytis nepiratavimo politikos yra malonu. Ypač jei nesi spraudžiamas į specifikos rėmus. # Apgailėtinas vaizdelis: žmogus šaukia "linux rulz, vindai saks", o pas patį Wine prikimštas piratintų "šarevarų" iki pat negaliu... Apie ką su tokiais diskutuoti..? # Įdomi ir manau gera tendencija - žmonės nenusimanantys kompiuteriuose dažnai lygina Windows vs Ubuntu, nors Ubuntu tėra viena iš begalės linux distribucijų, o kur dar skirtingos grafinės sąsajos(Gnome, KDE ir t.t.) ir jų versijų galimybės. Aš apie tai, kad naujiems vartotojams, sampratoje Linux yra gana didelė painiava ir kol taip bus populiarumas nekils. Ubuntu komanda rodo labai gerus developinimo ir MARKETINGO rezultatus. Sėkmės jiems. Jei, kada nors, Microsoftui atsiras ant kulnų lipantis konkurentas - be abejo laimės vartotojas.
AP0323 2010-10-07 08:07
kazkaip keista del linux, nes manau turetu siek bent 3 procentus, pazystu nemazai naudojanciu
wolas 2010-10-07 13:31
Logikos 0, čia gi w3bschools statistika... Kiek paprastu (neinformatiku) žmonių skaitinėja web kurimo tutorialus?
AirDog 2010-10-07 13:48
Logika paprasta - OS tendencijos, o jas diktuoja IT žmonės, jie ir nukreipia naujus vartotojus atitinkama linkme.
RiMuSaS 2010-10-07 14:45
Gerai buvo pasakyta Jai linuksai sugebetu palaikyt geimus naujausius tuomet. Tikrai smarkei kristu win populerumas.
Mopsiasnukis 2010-10-07 14:47
Nemanau, kad labai daug procentu butu linux vartotoju, taciau ir apskaiciuoti tiksliai nera lengva. Tarkim windows ar os x, tai kiek pardavei, tai tiek daugmaz vartotoju ir yra, o linux, tai nieko nesuprasi, juolab, kad jie naudojami labai ivairiais budais.