Į skęstančius bus šaudoma iš "granatsvaidžio" (Video)  (14)

Australų išradėjui Samui Adeloju buvo įteikta viena prestižiškiausių pasaulyje Jameso Dysono premija (James Dyson Award), skiriama už pasiekimus inžinerinio dizaino srityje, pranešė „News.com.au“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši 22 000 JAV dolerių vertės piniginė premija 24 metų išradėjui buvo skirta už „Longreach Buoyancy Deployment System“ – gelbėjimo sistemos, skirtos žmonėms jūroje gelbėti – išradimą, sakoma pranešime.

Pasinaudoję šiuo granatsvaidžiu, avariją patyrusio laivo keleiviams ar jūroje skęstantiems poilsiautojams gelbėtojai gali iššauti gelbėjimosi ratą. Pranešama, kad granatsvaidis šaudo specialiomis iš hidrofobinių poliuretano putų pagamintomis kapsulėmis iki 150 metrų atstumu.

Atsitrenkusi į vandenį kapsulė padidėja 40 kartų, todėl į ją įsitvėręs skęstantysis gali saugiai laikytis vandens paviršiuje tol, kol atskubės gelbėtojai, sakoma pranešime.

Pranešama, kad gelbstintis granatsvaidis sveria vos 3,5 kg ir yra pakankamai kompaktiškas, kad jį būtų galima įdėti net į mažiausią valtį. Granatsvaidis esą šaudo lygiai taip pat, kaip ir koviniai tokios paskirties ginklai. Išradėjas prisipažino, kad mintis jį sukurti kilo dalyvaujant karinėse pratybose.

Šiame vaizdo siužete – „Longreach Buoyancy Deployment System“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)