Raketos krenta, „Shahed“ nepasiekia tikslo. Slaptas galingasis Ukrainos koziris  ()

Ukrainoje įvyko lūžio momentas kovoje su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios elektroninės ir kibernetinės karybos valdybos viršininkas Andrejus Starikovas pirmą kartą papasakojo, kaip veikia slaptoji „Pokrovo“ sistema, ir paaiškino pačios radioelektroninės kovos (REB) veikimo principą.

Apie tai jis papasakojo interviu TSN korespondentei Oksanai Radionovai.

Starikovas pažymėjo, kad REB darbas – mažai pastebimas, bet labai svarbus.

„Bet koks prietaisas, kuris savo veikimui naudoja elektromagnetinį spektrą, gali būti paveiktas REB priemonėmis. Tai apima antžemines priemones, jūroje esančius bepiločius dronus, didelio tikslumo ginklus, pavyzdžiui, sparnuotąsias raketas arba „Shahed“. Pavyzdžiui, jūs naudojate raktelius savo automobiliui užrakinti. Galima padaryti taip, kad jis tiesiog neveiks“, - sakė REB skyriaus vadovas.

Jis paaiškino, kad kiekviena sparnuotoji raketa turi palydovinę orientavimo sistemą. Kartu su ja yra ir inercinė sistema.

„Ji taip pat veda, tačiau turi didelę paklaidą. Siekiant sumažinti šią paklaidą, veikia palydovinės navigacijos sistema, kuri koreguoja ir nustato vietą. Jei palydovinės navigacijos sistema blokuojama, paklaida padidėja. Ir tokiu atveju sparnuotoji raketa tampa įprastine, o ne tiksliąja amunicija. Jei sistema užblokuojama, sparnuotoji raketa skrenda į aukštį. Ir ji tampa matoma priešlėktuvinės gynybos sistemoms“, - aiškino Andrejus Starikovas.

 

Sausio 13 d. rytinio puolimo metu daugiau kaip 20 Rusijos raketų nepasiekė taikinių dėl Ukrainos radioelektroninės kovos. Pasak ginkluotųjų pajėgų pirmininko Jurijaus Ihnato, raketos arba nukrito laukuose, arba sprogo ore, arba jas paveikė Ukrainos gynybos pajėgų radioelektroninės kovos priemonės.

Karo tyrimų institutas (ISW) jau pareiškė, kad tai gali būti lūžio momentas Ukrainos REB pajėgumams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(2)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: