Pristatytas nešiojamiems kompiuteriams skirtas hibridinis optinis įrenginys su SSD atmintine (Video)  (7)

Atsiradus SSD diskams, vis daugiau vartotojų pageidauja šių greitų, nors ir brangių laikmenų. Stalinių kompiuterių atveju didelių problemų nekyla – tereikia plačiau praverti piniginę ir jau galite mėgautis SSD teikiamais privalumais. Kiek kebliau su nešiojamais kompiuteriais, kuriuose tiesiog fiziškai gali neužtekti vietos papildomam SSD diskui. Ką tuomet daryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išeitį dar šių metų pradžioje pasiūlė jungtinė bendrovė Hitachi – LG Data Storage (HLDS), sukūrusi hibridinį optinį įrenginį „HyDrive“, apjungiantį DVD diskų skaitytuvą su SSD atmintine. Pirmoji šių hibridų karta turėjo iki 64 GB flash atminties ir galėjo sėkmingai pakeisti įprastinio kietojo disko funkcijas. Taigi, norintiems SSD spartos, užtekdavo pasikeisti DVD diskų grotuvo įrenginį į „HyDrive“ ir jokių rūpesčių dėl erdvės stygiaus nešiojamame kompiuteryje.

Šis pasiūlymas nuo rudens tampa dar patrauklesnis - Tokio vykstančioje parodoje „CEATEC 2010“ jungtinė bendrovė  HLDS pademonstravo jau antrąją „HyDrive“ kartą. Jei pirmosios kartos serija turėjo 32GB arba 64GB talpos atmintinę, SATA II jungtį bei galėjo pasigirti tik DVD+/-RW formatu, tai dabartinis antros kartos variantas galės pasigirti 256GB talpos SSD atmintine, SATA III jungtimi bei galimybe skaityti bei įrašyti BlueRay diskus.

SSD laikmena naujajame optiniame įrenginyje atlieka įprastinį kietojo disko vaidmenį – joje saugoma operacinė sistema, programos ir vartotojų duomenys. Tokia atmintis yra greita ir atspari vibracijai, o tai svarbu, pavyzdžiui, naudojantis nešiojamu kompiuteriu kelyje.

Toliau – oficialus hibridinio optinio įrenginio pristatymas

ir jo palyginimas su įprastiniu optiniu įrenginiu (ODD)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: