„Google TV“: solidi kaina už paslaugų įvairovę  (7)

Šio mėnesio pabaigoje pasirodysiantis „Google TV“ priedėlis televizoriams, sujungsiantis televiziją ir internetą, gali nesulaukti tokio susidomėjimo, kaip tikėtasi. Priedėlio gamintojas „Logitech“ skelbia, kad jis kainuos 299 JAV dolerius (739 Lt).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tai – tik specialaus televizorių priedėlio „Logitech Revue“ kaina. Papildomas priedėlio valdiklis „Mini Controller“ kainuos dar 130 dolerių (321 Lt), o internetiniams vaizdo skambučiams skirta kamera – 150 dolerių (371 Lt). Taigi pilnavertis „Google TV“ įrangos komplektas kainuos net 580 dolerių (1,4 tūkst. Lt).

Tačiau gamintojai mano, jog aukšta kaina neatbaidys klientų – esą svarbiausia tai, ką „Google TV“ gali pasiūlyti. Skelbiama, jog „Google TV“ bus galima televizoriaus ekrane žiūrėti filmus ir laidas tiek transliuojamas TV signalu, tiek internetu, taip pat iš kompiuterių ar mobiliųjų įrenginių, praneša Monstersandcritics.com.

„Google“ sukurta paieškos sistema leis ieškoti ir įsirašyti norimas programas tiek transliuojamas TV kabeliu, tiek esančias internete. Ieškoti turinio internete bus galima naudojant kartu su priedėliu pateikiamą belaidę klaviatūrą. „Iki šiol nebuvo tokio produkto, kuris pateiktų visą šį turinį viename įrenginyje“, – teigia „Logitech“ viceprezidentas produktams Junienas Labrousse.

„Galimybė ieškoti, ką norite pasižiūrėti, ar atrasti naują turinį yra itin viliojanti. Iki šiol niekas to negalėjo pasiūlyti“, – teigia jis.

Priedėlyje taip pat bus įdiegta „Google Chrome“ interneto naršyklė, taigi prietaisu bus galima ir naršyti internete. Be to, įrenginį bus galima valdyti ne tik pridedama klaviatūra ar papildomais valdikliais, tačiau ir bet kokiu telefonu su „Android“ operacine sistema. „Google TV“ platforma taip pat bus integruota į „Sony“ televizorius ir „Blu-ray“ grotuvus, tuomet „Logitech“ priedėlio pirkti nereikės.

„Google“ yra sutarusi dėl transliacijų su tokiais televizijos kanalais, kaip TNT, CNN, „Cartoon Network“, HBO. Be to, „Google TV“ vartotojams bus prieinamas „Amazon“ ir „Netflix“ svetainėse pateikiamas vaizdo įrašų turinys.

„Google TV“ gali pasiūlyti ir daugiau naujovių. Pranešama, jog spalio 5 dieną JAV patentų biuras išdavė patentą technologijai, kuri vadinasi „Targeted Video Advertising“. Sistema leis vartotojui pasirinkti, kiek reklamos jis pasiruošęs žiūrėti per televiziją.  Žiūrovas gali pasirinkti vieną iš kelių variantų – visiškai atsisakyti reklamos filmo ar laidos metu, sumokėjus 2 dolerius, sumažinti reklamos kiekį, dalyvaujant reklamos užsakovo apklausoje, arba pasirinkti patogų laiką ir peržiūrėti daugybė reklaminių klipų kartu.

„Google“ atstovai teigia, kad tai padės suderinti reklamos užsakovo ir žiūrovo interesus. Reklamos užsakovas gali tikėtis, kad žiūrovas žiūrės jo reklaminius klipus įdėmiau, o žiūrovas gali valdyti reklamos kiekį. Manoma, kad ši technologija bus panaudota „Google TV“.

Praėjusį mėnesį „Google“ konkurentė „Apple“ išleido atnaujintą savo priedėlio „Apple TV“ versiją – žymiai mažesnį, 99 dolerius (245 Lt) kainuojantį prietaisą, leidžiantį tiesiogiai TV ekrane žiūrėti filmus ir laidas iš „iTunes“ bibliotekos. Visgi „Apple TV“ vaizdo įrašų pasiūla kol kas yra žymiai mažesnė, nei bus prieinama „Google TV“ vartotojams.

Spalio pabaigoje startuosianti „Google TV“ iš pradžių bus prieinama tik JAV vartotojams, tačiau 2011 žadama „agresyvi plėtra“ visame pasaulyje. Kada ji bus prieinama Lietuvoje, neskelbiama. 

Daugiau informacijos apie „Google TV“ rasite paspaudę čia; platesnė informacija apie „Logitech“ priedėlį ir jo papildymus – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)