„Microsoft“ parengė rekordinį programinių „lopų“ rinkinį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2010-10-08 20:20
Greičiausiai apsaugos nuo nulaužimo...
werafonas 2010-10-08 22:50
tam yra padarytas atskiras atnaujinimas KB93 pradžia (daugiau nepamenu ), tad jį galima ignoruoti, nes jį įsirašius prisikniso genuine. Teko persirašyti..
Ezekas 2010-10-09 00:04
Atnaujinimas KB971033 gadina žmonėms, su nelegaliais windows 7, gyvenimą.
loggo 2010-10-09 00:14
Jų problemos.
geduxk 2010-10-09 10:00
ne velnia jis niekam negadina susideda ta atnaujinima ir gera lauzima ir toliau vaziuoja
enternald 2010-10-10 18:20
Remowat įrankis lengvai nuima ta KB, man pasakojo.
rwc 2010-10-11 10:59
Pažiūrėčiau kaip juoktumeis, jei būtum mano adminas ir pražiopsotum tokį "svarbų" atnaujinimą. Sėdėtum po darbo užrakintas ofise, kol nesutvarkytum visų kompų. O tai gali užtrukti ne vieną naktį.
astro75 2010-10-11 12:00
Nieko tas atnaujinimas ant mano kompu neaptiko
lmn 2010-10-11 12:29
Tai paskui ir belieka adminą užrakinti darbe
rwc 2010-10-11 15:11
Softas legalus, kai turimų licencijų kiekis neviršija įdiegtų kopijų. Negi būsi toks naivus ir instaliuosiu kiekvieną kompą atskirai, paprastu attended install'u, iš unikalaus originalaus CD, paskaui kaišiosi CD su draiveriais, atnaujinimais, softu, VPN nustatymais, iškarpytais WGA ir Update servisais? Kur kas paprasčiau tiesiog klonuoti ar susimeistrauti kokį BartPE. Natūralu, kad lipdukas ant kompo nugaros nesutaps su konkrečiu serijiniu numeriu. Taigi, išvada toliau: nėra prasmės naudoti neaplaužytą instaliaciją. Tol, kol sutampa skaičiukai stalčiuje su skaičiukais ant kompo. O adminą užrakinti reikia, jei nesusitvarko su darbu ir dėl jo kaltės kitą dieną gresia prastovos. Esu tai patyręs savo kailiu - tiek kaip adminas, tiek kitose pareigose. Kaip manai, ką veikiau prie kompo visą sekmadienio naktį ir nesusilaikiau neaplojęs Bilo? Tikrai ne pornuchę browzinau ;]
Smėlis 2010-10-11 15:55
na, sveiko proto pasaulyje - taip. kažin ar ir Bilo pasaulyje tas pats
rwc 2010-10-11 16:14
Manau, Bilo pasauly tas pats. Kažkada BSA buvo užsisėdus, grasino kažkuo, tai supildžiau anketą, tiesiog surašiau kiek kokių windowsų, ofisų, studijų ir t.t. naudoju. Paskui porą kartų praignoravau jų laiškus, tai griežtai pareikalavo per visus kompus praleist kažkokią apskaitos programytę, jei nenoriu nemalonumų ir ataskaitą išsiųsti emailu. Viskas, tuo ir baigės. Nors buvau visai nusiteikęs gaut velnių, kad serijiniai numeriai per daug kartojasi, ar kad būtent toks serijinis numeris priklauso kažkam Kinijoj, univerui, kompų parduotuvei ar dar bala žino iš kur adminas susišaudė tą instaliaciją.
lmn 2010-10-11 16:58
Nieko nesupratau. Jei tavo licencijavimo supratimas skiriasi nuo tiekėjo, tai čia ir sutampantys skaičiukai excel'yje nepadės... Jei klonuoji, tai, matyt, naudoji panašią geležį. Win xp po to neprašo aktyvuotis iš naujo. Win 7 prašo. Pakuri KMS ir tiek žinių.
rwc 2010-10-11 22:45
Bent jau nežinau teisinių priemonių bausti, kad nesutampa serijos nr. kažkur giliai Registry. Jei tokios būtų, pasikeisčiau - N.P.. Net ir lipdukas ant kompo yra tik tam, kad lengvai galėtum atsiknisti - jis nei banderolė, nei dar kas nors - neturi teisinės galios. MS gali rekomenduoti užsiklijuoti jį. Teoriškai, man net nereikia turėti licencijų stalčiuje - užtenka parodyti sąskaitas faktūras, kurios padengia visą prieinamą kompų ūkį. Ir tai - tik pateikus kratos orderį ir atvykus pareigūnams. MS daugiau gąsdina, nei realiai gali ką nors nuveikti. Aišku, jei jau atvyko pareigūnai ir rado 50 kompų su XP Pro, kai turi 20 Pro ir 30 Home licencijų - tuomet jau bėda. Visi tie WGA ir holograminiai lipdukai sugalvoti tam, kad eilinis jonelis negalėtų susiinstaliuoti arba jaustųsi pažeidžiamas. O enterpraizams nuo to dzin - nebent galvos skausmas. Beje, MS atstovai tą puikiai supranta. Jei jau įsigijai keliasdešimt licencijų - gali būti ramus, kad jie nesiims kabinėtis prie lipdukų. Nebent paaiškėtų, kad platini ar panašiai.
lmn 2010-10-21 07:53
Jau priplakei viską į vieną krūvą - teisėtumą, legalumą, licencijavimą. 1. Windows yra keli licencijavimo būdai. Lipdukai būna ant kompų su OEM Windows. Tai kompo gamintojo parduodamas OS, jo licencijavimo sąlygos yra kitokios, nei perkamo tiesiai is MS (ar atstovo). 2. Po to dar yra EULA. Manau, kad skirtingoms MS OS versijoms EULA skirtinga. Perkant iš MS (ar atstovo) gali gauti ir popierinę sutartį pasirašyt. 3. Legalumas pagal įstatymą. Tai jau čia reikia nagrinėti pirkimo sutarčių, EULA ir licencijavimo galiojimą ir taikymą pagal LT teisę. Įtariu, kad kai kuriais atvejais be teisinio precedento ar išaiškinimo ir nežinosi, kas ir kaip galioja/negalioja. Tad pasakyti, kad tavo kompų skaičius sutampa su lipdukų/sąskaitų skaičiumi - tai beveik nieko nepasakyti.
rwc 2010-10-21 08:44
Na jo, suplakiau į vieną. Bet taip jau gaunasi... 1. Pirkti Volume Licence negalim, nes turim palaikyti daug skirtingų versijų, o tiek žmonių nėr, kad susipirkti visų įmanomų volumes. 2. Kai kuriems iš principo užtenka kad ir Home OEM (administracija, analitikai) - su tuo problemų irgi nėra. Nereikia nei dažnai perinstaliuot, nei ypatingai konfigūruot. 3. Visiems kitiems - retail'ai, kurie masiškai perinstaliuojami vos ne su kiekvienu nauju projektu. O va čia jau problema, kai dešimčiai kompų prisireikia Win2K8 servo su specifinėm IPSEC konfigūracijom, MSSQL su pilna DB, VStudio su pluginais ir atnaujinimais, Visio su priedais ir t.t.. Paprastas ir greitas būdas: paskirti vieną žmogų kelioms dienoms susikonfigūruoti ir tiesiog klonuoti HDD. Taip ir gaunas: excely susidėlioji, kiek kokių licencijų atsilaisvino ir kiek panaudota, o tais serijiniais numeriais ar kad būtų instaliuota iš konkrečių DVD - nėr kada rūpintis. Vis tiek aišku, kad tie skaičiukai susiveltų, jei instaliuotų kiekvienas atskirai. Kompaktai išsilakstytų, jei kiekvienam ant stalo turėčiau sukrauti po dešimt ir paskui turėčiau atsirankiot, kuris CD Key kam priklauso bei kontroliuoti, kad parneštų. Šioje vietoje, man nebaisiai rūpi - legalu ar nelegalu. Jokios rimtos baudos prikabinti niekaip negali - turiu tiek suinstaliuoto KonkretausProdukto XXX Retail SPX versijų, kiek ir licencijų. Na, jei labai reikia, tai galiu perbėgti pas visus per Registry ir surašyti tuos skaičiukus, čia kiekvienam murzeliui įkandama. Pats esu anksčiau dirbęs tokį "instaliuotojo" darbą - arti šimto AutoCAD'ų, kiekvienas su unikaliu LPT raktu; jei nori apgreidinti arba perkelti į kitą kompą - privalai rašyti laiškus į Švediją ir savaitę laukti atsakymo... Žodžiu, marazmas - būdavo, kad ištisus porą mėnesių nieko daugiau neveikiu, tik instaliuoju, registruoju. Panašu, kad BSA tai supranta ir nesikabinėja. Kaži, ar išvis yra teisinis precedentas, kad kas nors būtų nubaustas už CD Key neatitikimą, jei atitinka versija.
Smėlis 2010-10-21 09:51
dėl ACAD upgreido nežinau, tačiau norint perkelt į kitą kompą teriekia pasinaudoti Portable License. viskas palyginti greita. sakyčiau beveik greičiau nei kažkokius kodus suvedinėti.
rwc 2010-10-21 11:06
Nebepamenu, kokios ten konkrečios versijos buvo (13-14, su papildomais priedais). Kažkokios atmainos bėgdavo su LPT rakčiuku, tai su tais nebuvo problemų, o su likusiais bendra procedūra: - suinstaliuoti - suvesti serijini nr. - susigeneruoja tam kompui unikalus kažkoks papildomas kodas, kurį reikia išsiųsti Autodesk atstovams (tiems, iš kurių pirkai - mano atveju, švedams) - sulaukti atsakymo ir aktyvuoti. Na, bet ne apie tai tema ;]