Per metus pasaulinis interneto duomenų srautas padidėjo 62%  (8)

Bendrovės „TeleGeography“ tyrimas parodė, kad per metus pasaulinis duomenų srautas padidėjo 62%. Lyginant su praėjusiais metais (74%), pastebimas nedidelis augimo tempų sulėtėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias aktyvumas pastebimas Rytų Europoje, Pietryčių Azijoje ir Indijoje. Beveik 100% augimas užfiksuotas Artimuosiuose Rytuose. „TeleGeography“ pažymi, kad net ir ten, kur internetas yra gerai išvystytas – Vakarų Europoje ir Šiaurės Amerikoje – pastebimas nuolatinis augimas – maždaug 50% per metus.

„Interneto tiekėjai, norėdami susitvarkyti su tokiu duomenų srauto augimu, turi pirkti didžiulius naujos įrangos kiekius“, - teigia „TeleGeography“ vadovas Alanas Mauldinas.

Taip pat pažymima, kad tarp išsivysčiusių ir besivystančių šalių iki šiol yra didžiulis interneto technologijų vystymo atotrūkis. Pavyzdžiui, Austrijoje, kurioje gyvena apie 8 milijonus žmonių, interneto naudotojų yra daugiau, nei visoje Afrikoje.

2008 metų pabaigoje bendrovė „Nemertes Research“ iškėlė hipotezę, kad dėl nuolatos augančio duomenų srauto 2012 metais interneto infrastruktūrinės galimybės bus išsemtos. Ankščiau bendrovė tvirtino, kad tai įvyks 2010 metais, tačiau vėliau savo prognozes pakeitė, siedama tai su finansų krize.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)