60 000 000 000! Rusija praranda vieną didžiausių karinių partnerių  ()

Indija, kaip didžiausia pasaulyje ginklų importuotoja, palaipsniui persiorientuoja į Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija planuoja atsisakyti ginklų pirkimo iš Rusijos, didžiausios tiekėjos, po to, kai karas Ukrainoje pakirto Rusijos galimybes tiekti amuniciją ir atsargines dalis.

Tai pranešė „Reuters“, remdamasi Indijos šaltiniais.

JAV siekiant sustiprinti ryšius Indo-Ramiojo vandenyno regione, Indija palaipsniui persiorientuoja į Vakarus.

„Per pastaruosius du dešimtmečius Rusija tiekė 65 % Indijos ginklų, kurių vertė viršija 60 milijardų dolerių, tačiau karas Ukrainoje paspartino pastangas diversifikuoti Indijos ginklų bazę“, – rodo Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto duomenys.

Tuo tarpu Nandanas Unnikrishnanas, Rusijos ekspertas iš „Observer Research Foundation“ Naujajame Delyje, teigė, kad Indija greičiausiai nepasirašys „jokio didelio karinio susitarimo su Rusija“, nes tai būtų „raudonoji linija“ JAV.

Rusija viešai ragino Indiją stiprinti gynybos ryšius, tačiau ministras pirmininkas Narendra Modi sutelkė dėmesį į vidaus gamybą, naudojant Vakarų technologijas, sakė ekspertai ir pareigūnai.

 

Tokios pastangos geriau dera su Modi „Make in India“ programa, kuria siekiama skatinti vietinę gamybą, sakė šaltinis.

„Per ateinantį dešimtmetį šalis gynybos užsakymams planuoja išleisti beveik 100 milijardų dolerių“, – pažymėjo Nandanas Unnikrishnanas.

Indija ir JAV planuoja paspartinti technologinį bendradarbiavimą ir bendrą gamybą gynybos pramonėje. Pernai šalys pasirašė susitarimą, pagal kurį „General Electric“ Indijoje gamins variklius savo naikintuvams. Tai buvo pirmoji tokia JAV sutartis šalims, kurios nėra sąjungininkės, primena leidinys.

 

Be to, „Reuters“ šaltinių teigimu, Indija svarsto galimybę iš Prancūzijos pirkti naikintuvus savo naujausiam lėktuvnešiui, taip pat gamins povandeninius laivus pagal prancūzų, vokiečių ar ispanų technologijas bei naikintuvus su amerikietiškais ir prancūziškais varikliais.

„Indija ir toliau plėtos bendradarbiavimą įvairiomis kryptimis, kad vienu metu išlaikytų ryšius su Rusija ir subalansuotų juos su ryšiais su Vakarais, tačiau tai nebus tolygus pasiskirstymas“, – sakė Eurazijos ekspertas Swasthi Rao.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()