„Apple“ pavyko uždrausti „iPhone“ kloną (Video)  (8)

Kinijos bendrovė „Meizu“ nutraukė populiariausio pasaulyje „iPhone“ klono „Meizu M8“ gamybą ir prekybą, rašo „Electronista“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę „Apple“ vedė derybas su įrenginio gamintoja, prašydama nutraukti aparato gamybą dėl patentų pažeidimo. Be to, buvo kreiptasi į Kinijos intelektualinės nuosavybės valdybą, kuri pagrasino „Meizu“ gamybos nutraukimu.

„Meizu М8“ pardavimų nutraukimas praktiškai sutapo su „iPhone 4“ pardavimų pradžia Kinijoje ir dviejų naujų „Apple“ parduotuvių Kinijoje atidarymu. Anksčiau „Apple“ atstovai teigė, kad per porą metų ketina atidaryti Kinijoje 25 firmines parduotuves. Tai protingas žingsnis, prisimenant, kokį susidomėjimą „iPhone 4“ kelia kinams.

Paklaustas, kuo buvo argumentuojama siekiant nutraukti sumaniojo telefono  pardavimą, Apple bendrovės vykdomasis direktorius Stivas Džobsas (Steve Jobs) atsakė: „Nes jie pavogė mūsų idėjas ir intelektinę nuosavybę“.

Kaip atrodė „Meizu М8“ telefonas iš arti, galite peržiūrėti šiame video siužete:

Kol kas nežinoma, koks likimas laukia „Meizu M9“ modelio, valdomo „Android“ operacinės sistemos. Kinijos gamintoja ketino jį išleisti šių metų pabaigoje. „Meizu M9“ dizainas pastebimai skiriasi nuo „Apple“ produkcijos.

Bendrovė „Meizu“ taip pat gamina muzikos grotuvus, ausines ir adapterius. Be to, pirmieji jos grotuvai atrodė taip pat,kaip penktos kartos „iPod“ arba „iPod nano“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)