„Windows Phone 7“ startas: ar „Microsoft“ spėjo į išmaniųjų telefonų traukinį? (Video)  (11)

Yra toks posakis apie vėluojančius į traukinį. Būtent jis šauna į galvą kai šiomis dienomis „Microsoft“ pasauliui pristato pirmuosius išmaniuosius telefonus su naująja operacine sistema „Windows Phone 7“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, startas tikrai solidus. Telefonus specialiai šiai operacinei sistemai jau pagamino tokie technologijų gigantai kaip „Samsung“, LG, HTC ir DELL (modelių sąrašą rasite straipsnio pabaigoje).

Jau spalį pirmieji šių gamintojų telefonai su „Windows Phone 7“ operacine sistema pasirodys didžiosiose Europos, Azijos ir Pietų Amerikos rinkose. Tikimasi, kad Lietuvą telefonai su šia operacine sistema pasieks lapkritį.

„Microsoft“ skelbia, kad „Windows Phone 7“ išmaniųjų telefonų rinkoje sukels revoliuciją. Ar taip nutiks, pamatysime, tačiau faktas, kad šiai kompanijai jau seniai reikėjo peržiūrėti savo programinę įrangą mobiliesiems įrenginiams. Prieš dešimtmetį pristatyta ir galybę kartų atnaujinta „Windows Mobile“ jau atgyveno. Tai pripažino ir „Microsoft“, nusprendusi nebedėti pastangų tobulinant šią operacinę sistemą, ir sustojusi prie „Windows Mobile 6.5.3“ versijos. Septintajai operacinės sistemos versijai buvo skirtas kiek kitoks vardas – „Windows Phone 7“.

Kompanija skelbia, kad su „Windows Phone 7“ bus paprasčiau ir greičiau pasiekti naujausią bei vertingiausią turinį: kontaktus, nuotraukas, žaidimus, muziką, vaizdo įrašus, darbo dokumentus ir kt.

Šioje operacinėje sistemoje integruotos tokios „Microsoft“ paslaugos kaip „Xbox Live“ žaidimai, „Windows Live“ pokalbiai, „Bing Mobile“ paieškos sistema, „Zune“ grotuvas, „Office Mobile“ programų paketas ir kt.

Tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, išmaniųjų telefonų rinkos lyderė yra „Nokia“ programinė įranga „Symbian“ (41 proc.), antroje vietoje – „Google“ sukurta „Android“ (17 proc.), o „Microsoft“ šiuo metu valdo tik 5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

Telefonai

Kompanija HTC pirmadienį paskelbė, kad bendradarbiaudama su „Microsoft“ sukūrė penkis naujus išmaniuosius telefonus, kurie naudos „Windows Phone 7“ operacinę sistemą: „HTC 7 Surround“, „HTC 7 Mozart“, „HTC 7 Trophy“, „HTC 7 Pro“ ir „HTC HD7“.

Taip pat pranešama, kad „Windows Phone 7“ operacinę sistemą naudos telefonai „LG Pacific C900“, „LG Optimus 7 E900“, „LG Panther“, „Samsung Focus“, „Samsung Omnia 7 GT-i8700“, „Samsung Taylor“ bei „Dell Lightning“. Neoficialiais duomenimis, telefoną šiai operacinei sistemai kuria ir „Asus“.

Siūlome pažiūrėti demonstracinį „Windows Phone 7“ vaizdo įrašą:

Bendrovės „Google“ viceprezidentas Andy Rubinas, atsakingas už „Android“ operacinės sistemos plėtrą, JAV žurnalui „PC Magazine“ išdėstė savo požiūrį į naująją „Microsoft“ mobiliąją OS „Windows Phone 7“, rašo portalas balsas.lt.

A. Rubino teigimu, nuotraukose ši OS (interviu metu rinkai dar nebuvo pateikti pirmieji jos valdomų išmaniųjų telefonų modeliai) atrodo „visai įdomiai“, tačiau „nei pasauliui, nei rinkai“ nėra reikalinga, nes jau yra „Android“ – atvira ir nemokama operacinė sistema.

„Google“ viceprezidentas sakė manąs, kad šiandien kurti naują operacinę sistemą mobiliesiems įrenginiams galima tik „politiniais sumetimais“. Jo teigimu, „Windows Phone 7“ pasirodymas neturi jokios prasmės, tačiau „Microsoft“ nelinkusi pasitraukti be mūšio.

„Windows Phone 7“ OS oficialiai buvo pristatyta vakar. Tuo pat metu „Samsung“ ir HTC pranešė pristačiusi pirmuosius šios OS valdomus išmaniųjų telefonų modelius. Telefonus su „Windows Phone 7“ ruošia ir LG, „Asus“ bei kiti „Microsoft“ partneriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: