„NATO atkirs Kaliningradą, o Rusija puls Suvalkų koridorių.“ Generolas perspėja  (1)

Rusija turi galimybę pabandyti organizuoti proveržį į Suvalkų koridorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija neturi pakankamai išteklių artimiausiu metu pradėti karą prieš NATO. Provokacijų iš Rusijos pusės galimybė priklauso nuo jos karinių operacijų Ukrainoje nutraukimo. Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo Ukrainos saugumo tarnybos atsargos generolas majoras, karo ekspertas Viktoras Jagunas.

„Rusai yra pamišę, bet jie neturi resursų pradėti kampaniją. Tam, kad būtų galimybė griebtis tokių provokacijų, kurių iš tiesų gali būti daug, Rusijai reikia žutbū sustabdyti karines operacijas Ukrainoje. Kremlius turi mažai laiko, provokacijas galimos tik iki Švedijos įstojimo į NATO“, – sakė atsargos generolas majoras.

Jagunas pabrėžė, kad Kremlius turi mažai laiko ir gali vykdyti provokacijas tik iki tol, kol Švedija įstos į NATO. Juk Švedijos integracija į NATO visiškai užblokuos Rusijos prieigą prie Baltijos jūros ir faktiškai kariniu požiūriu atkirs Kaliningrado anklavą.

Generolas majoras mano, kad Rusija gali pasinaudoti Suvalkų koridoriumi kaip proveržio tašku. Jis pabrėžė, kad rusų perspektyvos ten labai abejotinos.

 

„Būtent šioje srityje Rusija turi galimybę pabandyti organizuoti proveržį į Suvalkų koridorių. Aš ten buvau kelis kartus, žinau šią sritį ir galiu pasakyti, kad rusų perspektyvos yra labai abejotinos. Juk jie šešis mėnesius ėmė Bachmutą su didžiuliais nuostoliais ir jau keletą mėnesių bando užimti Avdijivką, sunku įsivaizduoti, ko jie tikisi Suvalkų koridoriuje“, – pridūrė Jagunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(4)
(69)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: