Staigmena Rusijai. Skelbiama nauja kontrpuolimo strategija 2024-iesiems  ()

2023 metais Ukrainos kontrpuolimo metu įvyko tam tikrų taktinių klaidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš Ukrainą kovoja ne maža valstybė su ribotais ištekliais, o Rusija, kuri buvo laikoma didelio masto šalimi su didžiule karine pramone, pažymėjo Prezidentūros vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Podoliakas teigė, kad Ukraina negali nuolat būti gynyboje. Apie tai jis pranešė interviu „24 kanalui“.

„Jei norime įgyvendinti savo strateginius tikslus, tai yra Rusijos pralaimėjimas, negalime visada būti tik gynyboje“, – sakė Podoliakas.

Ukrainos puolimo strategija 2024 m.

Podoliakas pabrėžė, kad strategija turi būti konkreti. Jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija kontroliuoja pajėgas, tačiau fronte jokios žymesnės pažangos nėra. Vietoj to vyksta „didelio masto Rusijos pajėgumų naikinimas“.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovas Kyrylo Budanovas teigia, kad ukrainiečiai turėtų aktyviai pulti įvairiomis kryptimis, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos negalėtų susikaupti, nuolat ieškodamos galimybės iš kur nors atsivežti savo rezervus. Patarėjas pažymėjo, kad Rusijos pajėgumams „žlugti“ Ukrainai reikia tolimojo nuotolio raketų, kurios pataikys į priešo logistiką.

„Tai yra planas, kuriame turėtų būti aiškiai nurodyta, kad negalime sustabarėti, tai yra likti toje pačioje vietoje, todėl reikia keisti taktiką“, – pabrėžė jis.

 

Podoliakas teigė, kad strategija išlieka ta pati, o operatyviniai ir taktiniai sprendimai turi keistis atsižvelgiant į ginklų skaičių, jų gebėjimą sunaikinti logistiką ar Rusijos atsargų kaupimą. Svarbiausia, kad šie sprendimai Rusijai būtų netikėti. Priešas kovoja linijiškai, kaupia atsargas ir nuolat juda viena kryptimi.

„Reikia atimti iš jos galimybę numatyti, ką darys Ukraina“, – sakė patarėjas.

Ukrainos puolimo klaidos 2023 m.

Podoliakas teigia, kad 2023 m. įvyko „tam tikras neigiamas likutis“, fronte įvyko tam tikrų taktinių klaidų. Anot jo, tai nėra problema, nes tai karas, o ne linijinis įvykis. Prieš Ukrainą kovoja ne maža šalis su ribotais ištekliais, o Rusijos Federacija, kuri buvo laikoma stambia valstybe su didžiule karine pramone. Priešas turi sukaupęs daug ginklų ir viską, ką gali rasti, išleidžia karui.

 

„Okupantai 42 procentus federalinio biudžeto išleidžia karui, ir manau, kad dar daugiau. Tai tik tiesioginiai asignavimai karui, taip pat yra ir netiesioginiai, regioniniai – tai daug didesnis biudžetas“, – sakė jis.

Podoliakas pridūrė, kad visa tai turi būti sulaužyta, o tam turime turėti vieningą Europos šalių ekonomiką, kuri padėtų Ukrainos ekonomikai, ir vieningą karinę pramonę. Taip pat reikėtų didinti tam tikrų rūšių ginklų pasiūlą ir išspręsti kiekio klausimą. Kiekybiškai kovoti su Rusijos Federacijos ginkluotosiomis pajėgomis neįmanoma, galima kovoti su tam tikrų valdymo ir technologinių sprendimų kokybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()