„Iškart supratome, kad mus puls...“ Kruvinas mūšis. Tokių įvykių nesitikėjo niekas  ()

„Stovėjau ir šaudžiau į juos kaip šaudykloje“, – sako karys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kruvinas mūšis. Tokių įvykių nesitikėjo niekas.

Ukrainos karys su šaukiniu „Dakota“ iš 12-osios specialiosios paskirties brigados „Azovas“ per trumpą atstumą apkasų mūšyje Kreminos girioje nužudo Rusijos karį. Deja, iškart po to jis buvo sužeistas ir šiuo metu yra reabilituojamas.

„Norėčiau pasidalinti kareivio istorija apie tą mūšį“, – rašo soc. tinklo „X“ vartotojas @GloOouD.

„Ryte buvo apšaudymas iš BM-27 „Uragan“, tad iškart supratome, kad mus puls rusai. Paėmėme stebėjimo postą ir jų laukėme.

Per radiją buvo perduota, kad rusai bėga per kelią, vadinasi, jie yra arti ir po 5-10 minučių jau mačiau kaip jie bėga 10-15 metrų atstumu, stovėjau ir šaudžiau į juos kaip šaudykloje.

Grupė rusų puolė prie pat posto prieigos, kai kuriuos nušoviau, tie, kurie liko gyvi, nubėgo į netoliese esančios pozicijos apkasus. Ten po apšaudymo buvo sužeisti ukrainiečių kariai, o rusai juos pribaigė.

Vėliau per radiją buvo pranešta, kad mūsų pozicijų link juda nauja grupė. Mano bendražygiai buvo išsigandę, todėl nuėjau vienas…

Vieną sugebėjau nužudyti, bet kitas sužeidė mano ranką, atviras lūžis.

 

Evakuacijos vietą pasiekiau pats, pakeliui uždėjau turniketą, netekau daug kraujo, bet pasiekiau gydytojus“, – pasakojimą baigia karys.

„Vėliau Ukrainos kariai, padedami artilerijos, išvaikė rusus iš užimtų pozicijų. Šios pozicijos vis dar kontroliuojamos ukrainiečių“, – rašo soc. tinklo „X“ vartotojas @GloOouD.

N-18. Vaizdo įrašas iš apkasų mūšio ČIA. Sužeisto kario reabilitacijos video ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: