„Š. Korėja ruošia gigantiškas balistines raketas.“ Pasaulis ant karo slenksčio  (1)

Šiaurės Korėja siekia, kad būtų galima pradėti atakas didelio nuotolio raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos koordinatorius Johnas Kirby pareiškė, kad Šiaurės Korėja bando sukurti tolimojo nuotolio balistines raketas.

Baltųjų rūmų atstovas atskleidė, kad, remiantis JAV žvalgybos informacija, Šiaurės Korėja toliau deda pastangas didinti karinės gamybos pajėgumus, įskaitant ilgo nuotolio balistinių raketų kūrimą.

Jis pridūrė, kad JAV stengiasi užtikrinti savo sąjungininkų regione, ypač Japonijos ir Pietų Korėjos, saugumą.

„Mes padarysime tai, ką turime padaryti, kad įsitikintume, jog galime apsaugoti JAV, apsaugoti savo sąjungininkus ir partnerius“, – pareiškė J. Kirby.

Pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas padarė daugybę pareiškimų, rodančių jo norą ir pasirengimą pradėti karą su Pietumis. Tačiau, kaip skelbia žiniasklaida, Pchenjanas turi rimtą priežastį vengti konflikto eskalavimo, nes dėl ginklų pardavimo Rusijai ekonomikos augimo tempai Šiaurės Korėjoje pasiekė aukščiausią lygį per beveik dešimtmetį.

Išvakarėse Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija paskelbė apie naujas sankcijas asmenims ir organizacijoms, susijusioms su Šiaurės Korėjos branduolinėmis ir raketų programomis.

 

Taip pat buvo pranešta, kad Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą Japonijos jūros link, sukeldama Japonijos nerimą.

„New York Times“ pranešė, kad JAV svarsto galimybę, jog artimiausiais mėnesiais prasidės kariniai veiksmai tarp Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai (1)