400 per mėnesį. „Ukraina jas naikina greičiau nei rusai gamina.“ Ko netenka Rusija  ()

RF įrangos gamyba ir toliau atsilieka nuo nuostolių lygio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė praranda daugiau įrangos, nei pagamina jos gynybos sektorius. Vidutiniškai per dieną prarandama daugiau nei 40 šarvuočių. Apie tai praneša „Forbes“.

Per 705 viso masto karo dienas Rusijos kariuomenė prarado vidutiniškai po 19 tankų, kovinių mašinų, haubicų ir kitos sunkiosios ginkluotės. Praėjusį šeštadienį Rusijos ginkluotosios pajėgos iš karto prarado 70 apgadintų ir sunaikintų transporto priemonių. Tarp netektos technikos yra 16 tankų ir 29 pėstininkų kovos mašinos bei šarvuočiai. Tą pačią dieną Ukraina neteko 30 technikos vienetų, daugiausia sunkvežimių, 2 tankų ir 1 šarvuočio.

Įrangos gamyba ir toliau atsilieka nuo nuostolių lygio. Dabar didžioji dalis RF ginkluotųjų pajėgų įrangos yra atkuriama iš atsargų, kurios nėra begalinės. X „HighMarser“ analitikas išanalizavo palydovinius vaizdus, ​​​​norėdamas sekti įrangos atsargas sandėliuose. Jis padarė išvadą, kad Kremlius jau paėmė 1 081 pėstininkų kovos mašiną iš 4 811 esančių saugykloje. Tačiau iš 3730 pėstininkų kovos mašinų mažiausiai 765 atrodė nepataisomos.

 

Esant nuostoliams, kurie buvo 2022–2023 m., 80 pėstininkų kovos mašinų per mėnesį ir 30–40 pėstininkų kovos mašinų per mėnesį gamybos pajėgumams, Kremlius rizikuoja likti be pėstininkų kovos mašinų per 2 metus. Tačiau dabar Rusijos ginkluotosios pajėgos praranda tiek daug technikos, kaip niekada anksčiau. Pėstininkų kovos mašinų nuostolių vidurkis – apie 400 per mėnesį. Todėl šarvuočių liks 6 mėnesiams.

Ukrainos kariuomenė, kaip rašoma publikacijoje, nepaisant visų sunkumų gaunant Vakarų pagalbą, ne tik atsilaiko, bet ir laimi išsekimo karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: