Prancūzijoje sukurta originali kovos su piratavimu strategija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2010-10-18 11:21
eisti 50 milijonų eurų – per metus nuolaida galės pasinaudoti milijonas prancūzų. jei kompensuos pusę sumos, tai galės pasinaudoti du milijonai.
punktyras 2010-10-18 11:37
+administravimas, apskaita
Neodan 2010-10-18 11:48
Vo, pagaliau kazkas pradejo mastyti. Ziuresim kas cia gausis. Teigiama yra tai, kad masto kaip skatinti vartotoja pirkti o ne piratauti, vietoj mastymo kaip piratus nubausti.
wolas 2010-10-18 12:36
Niekas nieko nemokės tol kol nepadarys patogesnio muzikos ar bet ko parsiuntimo nei torrent puslapiai dabar. Mokėti pinigus kažkur kažkokius kodus rašinėt, kažokią kortelę tampyt ir dar n erzinančių faktorių. Kai piratas gali tiesiog spausti download.
MindaugasV85 2010-10-18 13:33
Čia ne patogume, o pripratime visa esmė. Įpratins naudotis kažkokiom kortelėm, tai žmonės jomis ir naudosis.
Plikas 2010-10-18 13:58
Kol įrašų leidėjai orentuosis į pelno maksimizavimą, o ne patenkintą klientą, tol piratavimas tikrai nemažės. O Prancūzijai +'as už originalią įdėją.
zfroidas 2010-10-18 13:58
"gerai sugalvojo" zmones verslininkam sumokes uz daina kuri dabar kainuoja pvz 10lt sumokes 5lt ir valstybe surinkusi is savo zmoniu mokescius, jais dades dar 5 lt, tada realia kaina verslininkai rodys tik ta 5lt nes "jum gi vistiek kompensuos" ir padarys isvada kad kadangi taip pigu tik 5 lt tai pakels kaina iki 9,9lt +valstybes 10lt jie jau gaus 20lt oi kaip auga pelnas grazu ziuret
Sarunas 2010-10-18 14:51
Kadangi ribotam skaičiui žmonių ši akcija bus naudojama, tai jie kaip ir nelabai galės pakelt kainas. Be to Prancūzijos visuomenė, ne tokia kaip pas mus, kad leistųsi išprievartaujama komercininkų. Pabandytų ką nors panašaus tai sudegintų per eilines riaušes ten tokius komercininkus - "ptotinguolius"
loggo 2010-10-18 18:29
Naudojais iTunes? Ar bent kokia kita internetine sistema? Pirmą kartą užsiregistruoti kelias minutes trunka, o po to kaip ir sakei - paspaudi mygtuką ir turi dainą/filmą/serialą legaliai.
Karvė 2010-10-18 18:34
Iš pirmo žvilgsnio atrodo gražiai, bet realiai lobistai tiesiog rado būdą išmelžti pinigų iš visų prancūzų. Akcija taikoma ribotam kiekiui žmonių, o finansuojama iš visų kišenės. Čia dar žiauriau nei laikmenų apmokestinimas - čia jau totalus apmokestinimas. Leidybos kompanijos yra suinteresuotos didinti legalių pardavimų skaičių, todėl jos ir galėtų pardavinėti už pusę kainos.
Mopsiasnukis 2010-10-18 19:14
as naudojaus ir naudojuos bleep, djdownload. o va apie iTunes, tai prasti prisiminimai - jie su savo tuo DRM'u, tai nezinau koki biesa sugalvojo. tam, kad perkelti muzika is iPuodo reikia arba iRipo arba jei esi nelamaingas bemac'is, tai kokio kitokio hacko. fu, iTunes.
Foxman 2010-10-18 20:22
Manau vistiek nieko nepes su sia akcija. Gal kaikurie dievobaimingi prancuzai ir pasinaudos, taciau piratas vistek siusi is "beemp3" ar pan. juk ten vistiek NEMOKAMAI. Reikia galvot apie tai kaip sustabdyt piratavima t.y. neleist siusits nelegalios informacijos (muzikos, filmu, zaidimu ir pan.)
Linas000 2010-10-19 01:17
Ko gero, irasu kompanijos isigudrino teigti, kad ju planuotas pelnas nepasiteisino del didelio piratavimo masto, todel nuraso i islaidas dali NEEGZISTUOJANCIO negauto pelno. Tai prancuzai nusprende uzkirsti tam kelia leisdami praktiskai isitikinti, kad mokama preke, net per puse pigesne, vistiek nebus perkama daugiau nei iki siol. Manyciau, pats laikas pereiti prie kokybes, o ne kiekybes, kad bet kuris piemuo prie kompo prisijunges mikrofona ir igarsines savo epilepsijos priepuoli, o veliau idejes ji i interneta, nebutu vertinamas kaip didis autorius, kuriam padaryta multimilijonine zala (suprask, jo priepolis toks unikalus, kad niekas kitas to pakartoti niekaip nesugebetu, nors tiesa ta, kad iki tokio kvailumo niekas nenori nusiristi). Taip pat noreciau, kad butu sukurtas mechanizmas audiovizualizacinio turinio grazinimui. Tarkim, isigyjes filma pradejai ji ziureti, bet jis visiskai neatitinka to, kas buvo aprasyta pries nusprendziant nusipirkti irasa, tada isaiskini savo pretenzija ir kopija grazini atgaudamas sumoketus pinigus. Nes gaunasi taip, kad audiovizualizacinio turinio vartotojas turi tik pareigas, o teisiu ne. Ta prasme, jis privalo issiaiskinti, ar girdi ir mato legaliai, ar apmoketa, ar nevirsyta licenzijos salygos, ar susipazinta su islygomis ir t.t., bet negali piktintis tokio progukto kokybe. Beje, programine iranga siuo klausimu sviesmeciais i prieki issiverzusi.