„Viskas įvyks labai ramiai.“ Zalužnas susitaikė. Kas vyksta  ()

Ukrainos prezidento komandos atstovas atskleidė detales.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 „Viskas įvyks labai ramiai.“ Zalužnas susitaikė. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas bus atleistas kitą dieną; vyriausiasis vadas jau „viduje pripažino, kad tikrai išeina“, – rašo „Ukrainian Pravda“, remdamasi aukšto rango Ukrainos prezidento V. Zelenskio komandos atstovu.

„Pakeitimas įvyks vieną iš šių dienų. Švelniai, ne taip, kaip visi įsivaizduoja. Viskas bus ramu. O V. Zalužnas jau viduje priėmė, kad tikrai išeina“, – sakė šaltinis.

Vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pašnekovų sakė, kad V. Zalužnui „tikrai nereikia jokių mitingų ar riaušių“.

„Jei, neduok Dieve, kas nors ims ką nors daryti, jis iš karto išeis su raginimais, kad „jei kas nori pademonstruoti didvyriškumą, tai tegu eina į frontą“, – sako šaltinis.

Sausio 29 dieną žiniasklaida pranešė apie galimą V. Zalužno atleidimą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.

V. Zelenskio spaudos sekretorius Sergejus Nikiforovas šią informaciją atmetė. Pats prezidentas vakaro kalboje neužsiminė apie V. Zalužnio atsistatydinimą.

Anot NYT, V. Zelenskis vis dar planavo atleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą, tačiau po to, kai žiniasklaidą pasiekė informacija, pakeitė savo sprendimą. WP pranešė, kad galimo atsistatydinimo priežastis – nesutarimai dėl skirtingų požiūrių į mobilizaciją Ukrainoje.

 

„The Economist“ rašė, kad V. Zalužnui buvo pasiūlytos Ukrainos Nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus pareigos, tačiau jis atsisakė ir tariamai jį galėtų pakeisti Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas K. Budanovas arba Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Aleksandras Syrskis.

Vasario 1 dieną CNN paskelbė V. Zalužno straipsnį. Jame generolas išdėstė strategiją, kuri galėtų padėti Ukrainai perimti iniciatyvą mūšio lauke. Jis taip pat atkreipė dėmesį į Ukrainos valstybės institucijų nesugebėjimą „pagerinti gynybos pajėgų komplektavimo statusą nesiimant nepopuliarių priemonių“ ir gamybos trūkumus, dėl kurių Ukraina dar labiau priklausoma nuo amunicijos tiekimo iš partnerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()