Žiaurios miesto ir tunelių kovos. Davidas Sharpas skelbia, kas vyksta Gazos Ruože  ()

Šiuo metu IDF ruošiasi išvalyti tunelius Chan Juniso mieste, kur gali būti paslėpti įkaitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kuri pasaulio kariuomenė turi atsiminti, kad vykstant kovai miestuose visada yra rizika, kad priešas pasinaudos požemine infrastruktūra. Taip pat turite mokėti patys sėkmingai naudotis požeminėmis komunikacijomis, kad jos suteiktų pranašumą puolimui. Apie tai interviu „Focus“ pasakojo Izraelio karo stebėtojas Davidas Sharpas.

Reikia atsižvelgti į tai, kad inžinerinės įrangos pagalba priešas gali iškasti kai kurias požemines perėjas. Tokia taktika buvo labai populiari senovėje per karus, išlieka aktuali tema ir dabar, tikina ekspertas.

„Ypač pavojus išauga pozicinių karų metu, kai abiejų pusių pozicijos išlieka nepakitusios ilgą laiką“, – pažymi Sharpas.

Specialisto teigimu, esant daugybei požeminių komunikacijų, norint įspėti apie priešo veržimosi galimybę, būtina jas užlieti vandeniu arba apžiūrai pasitelkti robotus ar tarnybinius šunis.

Kalbant apie padėtį pačiame Izraelyje, šiuo metu, pasak Sharpo, karinė operacijos dalis šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje jau baigėsi. Izraelio armija jį ten vykdo priešo likučių valymą.

„Šiaurinėje dalyje dabar yra apie 150 000 vietinių gyventojų, o tai apsunkina „Hamas“ dalinių likučių nustatymo operacijas“, – pabrėžia karo stebėtojas.

 

Pietuose, Chan Juniso mieste, toliau veikia Izraelio kariuomenė, kuri ruošiasi išvalyti požeminius tunelius, kurių ilgis siekia 160 kilometrų, kuriuose teroristai gali slėpti įkaitus. Tai verčia Izraelio gynybos pajėgas veikti labai atsargiai ir nenaudoti galingų smūgių, pažymi Davidas Sharpas.

Kalbėdamas apie pagalbos Ukrainai ir Izraeliui paketo blokavimą JAV, karo stebėtojas pažymi, kad šis paketas vienaip ar kitaip bus priimtas. Anot jo, Izraelis nebuvo idealiai pasiruošęs karui su „Hamas“, tačiau Ukrainai pagalbos reikia daugiau ir greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()