AMD pademonstravo „Llano“ hibridinio procesoriaus galimybes (Video)  (5)

Bendrovė AMD pirmą kartą viešai pademonstravo bandomąjį kompiuterį su naujos kartos hibridiniu procesoriumi „Fusion APU“ (Accelerated Processing Unit) kodiniu pavadinimu „Llano“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal 32 nm technologinį procesą gaminamuose „Llano“ procesoriuose gali būti iki 4 skaičiavimo branduolių. Juose yra integruotas DDR3 atminties valdiklis ir su „DirectX11“ suderinamas grafinis branduolys.

Bandomosios sistemos pristatymo metu AMD atstovai pademonstravo, kaip kompiuteris su „Llano“ procesoriumi vienu metu atlieka kelias daug skaičiavimo resursų reikalaujančias užduotis. Jis vienu ir tuo pat metu nustatinėjo skaičiaus „pi“ reikšmę 32 milijonų ženklų po kablelio tikslumu, kodavo iš „Blu-ray“ disko rodomą didelės raiškos vaizdo medžiagą ir demonstravo dinaminių dalelių simuliaciją. Pranešama, kad bandomoji sistema buvo pasiekusi 30 gigaflopų spartą (gigaflopas - milijardas operacijų su slankiuoju kabeleliu per sekundę).

Kaip visa tai atrodė, galima pamatyti šiame vaizdo siužete.

„Fusion APU“ procesoriai („Llano“) rinkoje turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje. Jie skirti staliniams ir nešiojamiesiems kompiuteriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: