„Jis svajoja apie antrąją 38-ąją paralelę.“ Korėjietiškas variantas – slaptas Putino tikslas Ukrainoje  (1)

Putinas turi slaptą tikslą Ukrainos atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas svajoja Ukrainoje sukurti demilitarizuotą zoną, panašią į tą, kuri buvo sukurta Korėjos pusiasalyje palei 38-ąją lygiagretę. Tačiau, šis sumanymas yra apgaulė ir klastotė, kuria Ukraina jokiu būdu neturi patikėti, rašo ukrainiečių žurnalistas Igoris Gulykas, praneša Wiadomosci.onet.pl.

V. Putinas norėtų, kad galimos paliaubos Ukrainoje atspindėtų 1953 m. Šiaurės ir Pietų Korėjos susitarimą. Jis tai įrodė, kai sausio 31 d. dar kartą pareiškė, kad karo draskomoje šalyje turėtų būti sukurta demilitarizuota zona.

Skandalingame interviu JAV žurnalistui Tuckeriui Carlsonui Rusijos prezidentas patvirtino, kad jo svajonė sunaikinti Ukrainą tebegalioja.

Ko iš tikrųjų nori Putinas? Tai, ko jis iš tikrųjų nori, yra konflikto eskalavimas – kad galėtų užgrobti kuo daugiau Ukrainos teritorijos, prisidengdamas „taikos palaikymo“ dingstimi. „Demilitarizuotą zoną“, kurią jis ne kartą minėjo, jis ketina sukurti užkariautų Ukrainos teritorijų sąskaita – taip jis galėtų veiksmingiau apsaugoti Rusijos regionus nuo atsakomųjų atakų.

Vašingtone įsikūrusio JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai teigė, kad V. Putinas nori sukurti „buferinę zoną“ netoli Charkivo, kad ukrainiečių artilerija būtų atitraukta nuo sienos ir nuo Rusijos miesto Belgorodo.

 

„Putino 38-osios lygiagretės“ versija prilygsta privalomai smurtu okupuotų teritorijų okupacijai. Ukrainiečiai niekada neturėtų sutikti su Korėjos variantu. Kodėl?

Pirma – šiuolaikiniai ginklai, ypač tolimojo nuotolio, bet kokią idėją sukurti demilitarizuotą zoną daro iš esmės nerealią. Jei Rusijos raketos gali ne tik smogti į Ukrainoje esančius taikinius, bet ir įskristi į NATO šalių, tokių kaip Lenkija ir Rumunija, oro erdvę, kas patikės absurdiškomis fantazijomis apie demilitarizuotas zonas?

Antra – demilitarizuotos zonos sukūrimas yra pirminių „specialiosios karinės operacijos“ planų dalis. Tai būtų žingsnis link Ukrainos valstybingumo sunaikinimo bet kokia kaina ir bet kokiomis priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(13)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: