„Gali būti 1904–1905 m. scenarijus.“ Atšaukiama ginklų pabaiga Ukrainoje. Kas nutiko  (2)

Rusijos Valstybės Dūmos narys Aleksejus Žuravliovas, palaikantis agresiją prieš Ukrainą, užsiminė apie galimą pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas karingiausių Rusijos Valstybės Dūmos „vanagų“, kraštutinių dešiniųjų deputatas Aleksejus Žuravliovas, agresiją prieš Ukrainą pradėjo lyginti su Japonijos karu, kurį Rusijos Federacija apgailėtinai pralaimėjo.

Rusijos deputatas skambiai pasisakė valstybinės televizijos propagandinėje pokalbių laidoje „60 minučių“, praneša Dialog.UA.

Žuravliovas labai aktyviai remia karą su Ukraina nuo 2014 m. Po plataus masto invazijos deputatas net viešai grasino nužudyti visus ukrainiečius. Tačiau po dvejų metų karo jo retorika ėmė keistis.

Šiandien Žuravliovas situaciją lygina su 1904–1905 m. Rusijos ir Japonijos karu, kuriame tuometinės Rusijos imperijos armija buvo sumušta, o tai privedė prie revoliucijos ir imperijos griūties.

„Tai, kad jiems (Ukrainos kariuomenei – Red.) baigiasi sviediniai ir niekaip nepasibaigia... Taip, gal mažiau (Ukrainos ginkluotosiose pajėgose yra mažiau sviedinių – Red.)... Bet dar negalima sakyti, kad mes jau ten netoli Kyjivo. Sukako 120 metų nuo karo su Japonija pradžios. Ir ten buvo tas pats: visi turėjo plakatus, karikatūras, laikraščius, kuriuose buvo rašoma, kad „Japonija dabar nusibaiginėja“. Bet Rusijai viskas nesibaigė labai gerai! Apskritai ukrainiečiai sako, kad nėra sviedinių, dronų, kad Rusijai sekasi geriau. Kad jiems visa tai duotų. Aš tik tai matau! Jei to nebūtų buvę, būtume ėję gana sparčiai! Kol kas, deja, to pakanka“, – sakė Žuravliovas.

 

Propagandistė Olga Skabejeva pritarė Žuravliovui. Ji atvirai pareiškė, kad Rusijos armijai šiame kare nelabai sekasi.

„Paskutinė pergalė buvo labai maža, mažytis punktas, net ne kaimas ar gyvenvietė, ji vadinama Tabajivka. Tai tik paaiškina, kokia sudėtinga yra pažanga. Ir kalbos, kad Ukrainai pritrūko visos ginkluotės, įrangos ir žmonių, žinoma, nėra tiesa!“ – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(199)
(6)
(193)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: