„Nesame Rusijos sąjungininkai kare prieš Ukrainą.“ KSSO narės smūgis Maskvai (Video)  (1)

Kartu Armėnijos bendradarbiavimas saugumo srityje su kitais partneriais nėra nukreiptas prieš kitą saugumo partnerį, pabrėžė politikas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-12 „Nesame Rusijos sąjungininkai kare prieš Ukrainą.“ KSSO narės smūgis Maskvai (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pareiškė, kad jo šalis nėra Rusijos sąjungininkė kare prieš Ukrainą. Tai jis pasakė interviu britų laikraščiui „The Telegraph“.

„Kai tik prasidėjo karas Ukrainoje, daviau interviu CNN ir sakiau, kad Ukrainos situacijoje mes nesame Rusijos sąjungininkai. Ir tai yra realybė. Tačiau taip pat noriu pasakyti, kad mūsų bendradarbiavimas saugumo srityje su JAV, Prancūzija ar kitais partneriais nėra nukreipti prieš kitus mūsų saugumo partnerius“, – sakė Pašinianas, turėdamas omenyje Rusiją.

Be to, Pašinianas siūlo, kad Armėnija gali persvarstyti savo narystę KSSO, tačiau narystė NATO yra akivaizdi raudonoji linija Rusijai ir „nėra klausimas, apie kurį mes diskutavome ar svarstome“.

„Armėnijoje vyksta tam tikros diskusijos, ar KSSO aljansu paremta strategija atitinka ilgalaikius šalies interesus“, – sako Pašinianas.

Kaip pažymėjo „The Telegraph“, Armėnijos parlamento Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statuto ratifikavimas yra ypač prieštaringas. Jis įsigaliojo 2024 metų vasario 1 dieną. Rusija šį žingsnį pavadino „nedraugišku“. Jei į šalį atvyks Rusijos prezidentas Putinas, jį teks suimti, nes Tarptautinis baudžiamasis teismas išdavė Putino arešto orderį, įtariant neteisėtu ukrainiečių vaikų deportavimu.

 

Į žurnalisto klausimą, kaip elgsis Armėnijos policija, jei Putinas atvyks į Jerevaną, Pašinianas tiesioginio atsakymo nepateikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai (1)