RSK kovotojas skelbia neįtikėtinus dalykus. „Jie kovoja Ukrainos pusėje.“ Kas vyksta (Video)  ()

Dalis paimtų į nelaisvę rusų perėjo į RSK pusę ir jau puikiai pasirodė mūšiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos savanorių korpuso“ (RSK) kovotojas su šaukiniu „Den“ pasakojo apie mūšius Avdijivkoje, kur jis buvo su daliniu pastaruosius kelis mėnesius.

Interviu TSN jis sakė, kad Avdijivkoje buvo nuo lapkričio iki šių dienų. „Aš ir su savo įgula buvome netoli Avdijivkos. Dengėme Stepovę, kad neapsuptų. Ten buvo daug šturmų, kelis kartus per dieną. Taip, yra tokie „mėsos šturmai“, aš maciau juos savo akimis – dronai nufilmavo ir mes tai matėme. Tikrai jie šliaužė mažomis grupėmis, neaišku ko jie tikėjosi, juk tose vietose jų laukė artilerija. Labiausiai tikėtina, kad ten buvo „kaliniai“, – pasakojo „Den“.

Anot jo, dalis paimtų į nelaisvę rusų perėjo į RSK pusę ir jau puikiai pasirodė mūšiuose.

„Vienas iš jų, pavyzdžiui, yra iš „Štorm-Z“, o kitas – iš „Wagner“. Ir jie sakė, kad iš tikrųjų būna, kad jie trauktis atgal negali, nes, jei grįš atgal, bus  tiesiog nušauti. Tai yra, jie turi vieną kelią – tik pirmyn, užimti pozicijas ir laukti, kol kas nors juos pakeis“, – kalbėjo kovotojas.

Pasak „Deno“, daugelis rusų, kurie buvo paimti į nelaisvę, perėjo į kitą pusę ir dabar tarnauja RSK, ypač tie, iš „Štorm-Z“. „Po spec. patikrinimo jie kovoja Ukrainos pusėje“, – teigia kovotojas.

 

Anot „Deno“, jie priėmė sprendimus, matydami, kaip su jais elgiasi Rusijos vadovybė.

„Apskritai situacija ten tokia, kad žmonės sėdi kalėjimuose ir yra informaciniame vakuume. Nes mažai kur galima prieiti prie interneto, o jei jis yra, tai vargu ar užeina į ukrainietiškus „Telegram“ kanalus ir t.t. Bet visur yra televizoriai. Tai yra jų vienintelė pramoga – žiūrėti televizorių, ir akivaizdu, kad jiems tai patinka. Tikriausiai duoda jiems ir laikraščių. Jie tai mato visiškai kitaip. Tai yra ne taip, kaip yra iš tikrųjų“, – pastebėjo karys.

 

„Den“ gimė Rusijoje ir ten gyveno daug metų. 2020 metais jis atvyko į Baltarusiją, į  masinius protestus prieš Lukašenką. Po to – į Ukrainą. Jis dalyvavo daugelyje veiksmų prieš kolaborantus, o prasidėjus plataus masto invazijai stojo ginti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: