Kinijos greitasis traukinys bandymų metu pasiekė 416,6 km/val. greitį (Video)  (3)

Kinija antradienį oficialiai atidarė 202 km ilgio greitojo traukinio liniją, jungiančią Šanchajų ir Hangdžou. Greitasis traukinys, kurio linija nutiesta Jangdzės upės delta, išvystys 350 kilometrų per valandą greitį, todėl kelionė iš vieno miesto į kitą truks ne 78, bet 45 minutes. Bandymų metu traukinys pasiekė 416,6 km/val. greitį. Kinijos atstovų teigimu tai yra "naujas pasaulio rekordas".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad rekordas pasiektas naudojant pačioje Kinijoje pagamintą greitąjį traukinį CRH380. Tiesa, toks pareiškimas sulaukė nemažai abejonių iš šios srities specialistų. Šiuo metu geležinkelio bėgiais važiuojančio traukinio rekordas priklauso Prancūzijai ir buvo pasiektas 2007 metais. Tuo laiku jų pagamintas TGV klasės traukinys pasiekė 570km/h greitį. Nors Kinijos "rekordui" iki to dar toli, šios šalies geležinkelių sistemos atstovai argumentuoja, kad tai bus greičiausiai pasaulyje reguliariu grafiku važinėjantis traukinys.

Bet kuriuo atveju, 416,6km/h yra išties įspūdingas greitis. Be to, naujos kartos traukinių greitį Kinija tikisi artimiausiu metu padidinti iki 500km/h. Iki 2012 metų šalyje esančių greitųjų traukinių linijų bendras ilgis turėtų sudaryti 16000km. Šalies Geležinkelių ministerijos atstovas spaudai Wang Yongping pareiškė, jog visa technologija, inžineriniai sprendimai ir CHR380 viduje esanti įranga yra sukurta išimtinai Kinijoje, nors vėliau pripažino, jog projekto ištakose buvo bendradarbiaujama su Japonija. "Dabar su mumis bendradarbiauja kitos šalys. Jos visos nori mūsų technologijų", - savo kalboje drąsiai kalbėjo pareigūnas.Daugiau apie šią naujovę žiūrėkite tolesniame video.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)