Robotas ASIMO atšventė jubiliejų (Video)  (2)

Techniškai pažangiausias pasaulyje robotas - humanoidas ASIMO atšventė savo pirmąjį jubiliejų: 2010 metų spalio 31 dieną jam sukako 10 metukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio įvykio pažymėjimui „Honda“ sukūrė specialų tinklapį, kuriame patalpintos robotuko evoliuciją fiksuojančios nuotraukos ir filmukai. Taip pat sumaniesiems telefonams bus siūlomos programos, leidžiančios valdyti virtualų robotą humanoidą.

ASIMO prieš dešimtį metų buvo sukurtas pagal specialią „Honda“ programą, plėtojančią robotų ir žmogaus judėjimo galimybes. Pirmasis šios markės robotas buvo kuriamas net 14 metų. Vėliau, per 10 metų ASIMO „išmoko“ bėgti, eiti nelygiu paviršiumi, lipti laiptais, imti trapius objektus. Jis geba reaguoti į komandas balsu, atpažinti veidus ir net bėgdamas išvengti kelyje atsiradusių judančių objektų. Tai vienintelis pasaulyje robotas, gebantis susidoroti su šiomis užduotimis. Taip pat mokslininkai jau kuria valdymo smegenimis sąsają, kuri leistų ASIMO kontroliuoti vien tik mintimis.

Honda“ tikslas yra sukurti robotą, galintį pakeisti žmogų itin pavojinguose darbuose, tokiuose, kaip gaisrų gesinimas ar toksinių medžiagų valymas. Kūrėjai dabar tobulina roboto „intelektą“ ir gebėjimą „bendrauti“ su žmonėmis.

Robotuko ASIMO evoliucija :

Roboto bėgimas sulėtintai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: