ES kurs bendrą greitojo reagavimo karinių sraigtasparnių pulką  (3)

Europos Sąjungos šalys ketina sukurti bendrą karinių sraigtasparnių aviacinį pulką, skirtą greitai reaguoti į „ekstremalias situacijas“ ES teritorijoje ir vykdyti įvairias operacijas už jos ribų, pranešė „Defense News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio žiniomis, toks pasiūlymas pateiktas neoficialiame dokumente, kurį šiuo metu nagrinėja ES šalių gynybos ministrai. Į tokio aviacinio pulko sudėtį siūloma įtraukti karinius transportinius ir atakos sraigtasparnius.

Planuojama, kad bendrąjį ES sraigtasparnių padalinį galėtų sudaryti apie 20 kovinių mašinų: sunkieji, vidutiniai bei lengvieji transportiniai bei keli smogiamieji sraigtasparniai. Pagrindinė šio pulko paskirtis – paieškos ir gelbėjimo operacijos, žvalgyba bei riboto pobūdžio koviniai veiksmai, teigiama pranešime.

Į šį sraigtasparnių pulką galėtų būti įtraukti kai kuriose ES šalių karinėse oro pajėgose naudojami sraigtasparniai NHI NH-90 ir „Mi-17“. Be to, manoma, kad pulko reikmės būtų galima užsakyti ir naujų kovinių mašinų.

Kiek kainuotų bendro naudojimo sraigtasparnių pulko suformavimas, kol kas neskelbiama. Kol kas nežinoma ir tai, kas jam vadovaus – NATO, jungtinė ES šalių vadovybė ar atskiros ES valstybės, kuri keisis rotacijos principu, karinė vadovybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (3)